Το σημερινό μενού της συνεχούς αντιπαράθεσης ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία είχε, μεταξύ άλλων, κόντρα για την τοποθέτηση δύο πρώην κυβερνητικών στελεχών σε καινούργιες θέσεις.

Μιλάμε για την πρώην αναπληρώτρια υπουργό εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, που είχε παραιτηθεί όταν αποκαλύφθηκε ότι έπαιρνε επίδομα ενοικίου και τον πρώην υφυπουργό παιδείας, Κώστα Ζουράρι, που έχασε την θέση του λόγω συμπεριφοράς. Η κ. Αντωνοπούλου διορίστηκε ως εκπρόσωπος της χώρας μας στον ΟΟΣΑ και ο κ. Ζουράρις ως ένας εκ των αντιπροέδρων της Βουλής.

Η Νέα Δημοκρατία έσπευσε να κατακρίνει αυτές τις κινήσεις κατηγορώντας την κυβέρνησης πως επιβραβεύει αυτούς που η ίδια θεωρεί ακατάλληλους, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά πως η αξιωματική αντιπολίτευση ενοχλείται επειδή δεν ερωτούνται για τις τοποθετήσεις οι διαπλεκόμενοι συνδαιτυμόνες του κ. Μητσοτάκη.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Δεν πέρασε λίγος καιρός που έμεινε η κ. Αντωνοπούλου χωρίς επίδομα στέγασης και η κυβέρνηση φρόντισε να την αποκαταστήσει διορίζοντάς την ως εκπρόσωπο της χώρας μας στον ΟΟΣΑ, όπου θα λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερο μισθό και ακόμη μεγαλύτερο επίδομα στέγασης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και συνεχίζει: «Ο κ. Ζουράρις, ο οποίος εκδιώχθηκε από υφυπουργός Παιδείας επειδή χυδαιολογούσε κατά οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων, αποκαθίσταται ως αντιπρόεδρος της Βουλής, προφανώς για να συντονίζει καλύτερα την "κερκίδα" των βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Η Πειραιώς σχολιάζει: «Άνθρωποι που κρίθηκαν ακατάλληλοι να παραμείνουν στην κυβέρνηση για ηθικούς λόγους, εντός ολίγων μηνών όχι μόνον κρίνονται κατάλληλοι, αλλά επιβραβεύονται με άλλες αξιοζήλευτες θέσεις. Με δυο λέξεις: Mας ταράξατε στο ηθικό πλεονέκτημα...».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή ανακοίνωση της ΝΔ στην οποία επισημαίνει «τόσο το ηθικό πλεονέκτημα, όσο και η σοβαρότητα είναι έννοιες άγνωστες για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη»

Το κυβερνών κόμμα τονίζει ότι «αυτό που περισσεύει είναι το θράσος, σε μια παράταξη που στελέχη της έχουν καταδικαστεί με τον μισό Ποινικό Κώδικα. Τους ενοχλεί μάλλον ότι δεν ρωτήθηκαν οι συνδαιτυμόνες του κ. Μητσοτάκη, στα γνωστά δείπνα στήριξής του, για το ποια πρόσωπα θα ενέκριναν, και με ποια ανταλλάγματα».