Σφοδρή επίθεση έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ.

«Ο κ. Τσίπρας με καληνύχτισε και έφυγε τρέχοντας. Εγώ κοιμήθηκα μια χαρά. Μάλλον αυτός θα έχει πολλούς λόγους για να έχει χάσει τον ύπνο του», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος σημείωσε πως οι πολίτες είδαν έναν εξαιρετικά αγχωμένο πρωθυπουργό να ταυτίζεται πλήρως με έναν απαξιωμένο υπουργό.

«Είδα τον κ. Τσίπρα να καλύπτει πλήρως τον κ. Καμμένο σε μία σκανδαλώδη υπόθεση και να μένουν αναπάντητα μία σειρά από ερωτήματα. Ο πρωθυπουργός των φόρων είναι και πρωθυπουργός των μεσαζόντων. Και από τους εθνικούς προμηθευτές μίας άλλης εποχής, πήγαμε στους εθνικούς μεσάζοντες. Τσίπρας και Καμμένος είναι σφιχταγκαλιασμένοι σε ένα σπιράλ τοξικότητας. Είναι οι ίδιες όψεις του ίδιου απαξιωμένου νομίσματος», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε, στα ερωτήματα που έθεσε δεν πήρε καμία απάντηση, όπως για ποιον λόγο μπήκε μεσάζοντας, για ποιον λόγο μπήκε ο συγκεκριμένος μεσάζοντας, «για τον οποίο είπε ο κ. Καμμένος ότι δεν γνώριζε παρότι μπαινόβγαινε στο υπουργείο Άμυνας και είχε κι άλλες δουλειές στα σκαριά, πώς είναι δυνατόν να διασύρονται διπλωματικοί και στρατιωτικοί, γιατί η Σαουδική Αραβία μιλά για 100.000 βλήματα και η ελληνική κυβέρνηση για 300.000 και τελικά αν υπάρχει συμφωνία και πού είναι τα λεφτά;».

«Ο κ. Τσίπρας δεν είπε αν τα γνώριζε όλα αυτά. Το βέβαιο είναι ότι παρείχε πλήρη και άνευ όρων στήριξη στον κ. Καμμένο. Αν το έκανε επειδή συμφωνεί ή επειδή εκβιάστηκε είναι αδιάφορο», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και επεσήμανε ότι αυτή η υπόθεση δεν έχει τελειώσει και πως ζήτησε από τα στελέχη του κόμματός του στην Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής να προσέλθουν και να ενημερώσουν σχετικά την Επιτροπή όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

«Φαντάζομαι αν κάποιος δεν έχει κάτι να κρύψει, δεν έχει κανέναν λόγο να μη δεχτεί αυτή την πρόταση της ΝΔ. Το εγγυώμαι προσωπικά. Η υπόθεση θα φτάσει μέχρι τέλους. Η αλήθεια θα λάμψει και οι ευθύνες θα αποδοθούν», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση όλο και απαξιώνεται στη συνείδηση του κόσμου και σχολιάζοντας δήλωση του κ. Σπίρτζη ότι είναι περήφανος για όσα έχει κάνει η κυβέρνηση σχετικά με την αντιπλημμυρική προστασία, ανέβασε ακόμα περισσότερο τους τόνους της κριτικής του. «Περήφανος με 23 νεκρούς. Μόνο και μόνο για τη δήλωση αυτή, ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να τον στείλει στο σπίτι του. Αυτή η δήλωση θα τον καταδιώκει», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και έκανε λόγο για μνημείο θράσους και αναισθησίας.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι δεν υπάρχουν μόνο ιστορικές ευθύνες για την τραγωδία στη Μάνδρα και πως σύντομα η ΝΔ θα δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα της επιτροπής που συνέστησε για τις ευθύνες. «Τα προβλήματα αυτά δεν λύνονται ούτε με ψέματα, ούτε με δικαιολογίες, ούτε με επικοινωνιακά σόου, ούτε με ένα πέρασμα 10 λεπτών από τη Μάνδρα στον δρόμο προς το αεροδρόμιο για Σουηδία», πρόσθεσε.

Σχετικά με την οικονομία, ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε ότι «η έξοδος από την κρίση που διαφημίζει η κυβέρνηση είναι, για την πλειονότητα των πολιτών, εικονική πραγματικότητα».

Υπενθύμισε, δε, ότι έχουν ψηφιστεί μέτρα για το 2018 και το 2019 με τις υπογραφές των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου και πως «η υπερβολική λιτότητα έχει βουλιάξει την οικονομία στην ύφεση». Επίσης, τόνισε, για ακόμη μία φορά, ότι η κυβέρνηση έχει αλλεργία στις επενδύσεις και πως με την πολιτική της πλήττει, κυρίως, τους πιο αδύναμους, ενώ περιφρονεί τους πολίτες. «Αυτοί βλέπουν μάζες που επιμένουν να εξαθλιώνουν. Εμείς βλέπουμε πολίτες με αξιοπρέπεια. Η μεσαία τάξη διαλύεται με συνειδητή απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που θέλουν να δημιουργήσουν μία φτωχοποιημένη κοινωνία, την οποία θα προσπαθήσουν να χειραγωγήσουν μέσα από επιδόματα ελεημοσύνης», σημείωσε.

Τέλος, ενόψει του συνεδρίου της ΝΔ στις 16 και 17 Δεκεμβρίου και των προσυνεδριακών διαδικασιών, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που έχει σχέδιο για το 2018 και μετά, και για την ανάπτυξη στη μεταμνημονιακή Ελλάδα».