Έκτακτη σύσκεψη για την αποτίμησης της κατάστασης, δύο ημέρες μετά την εθνική τραγωδία, συγκαλεί το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, στη σύσκεψη «θα καταγραφούν και θα αξιολογηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες χάθηκαν άδικα τόσες ανθρώπινες ζωές και θα εξεταστούν οι προτάσεις της ΝΔ για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ανακούφιση των πληγέντων». Επίσης, μετά και τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η τραγωδία στη συγκεκριμένη περιοχή, θα συζητηθούν και θα επικαιροποιηθούν οι προτάσεις που ήδη έχει καταθέσει η ΝΔ για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Στη σύσκεψη που θα γίνει στις 2.30 το μεσημέρι, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, θα συμμετάσχουν ο αντιπρόεδροι του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης και 'Αδωνις Γεωργιάδης, ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Λευτ. Αυγενάκης, οι τομεάρχες της ΝΔ, Μάκης Βορίδης και Μάξιμος Χαρακόπουλος, οι πρώην υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας και Βασίλης Κικίλιας, καθώς και ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης, Κώστας Συνολάκης.