«Οι παραιτήσεις εντάσσονται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να κάμψει τη λαϊκή δυσαρέσκεια και να δημιουργήσει άλλοθι για τη διαχρονική εγκληματική πολιτική που εφαρμόζεται», δήλωσε το μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο "Παραπολιτικά FM", ο κ. Καραθανασόπουλος ανέφερε ότι η εγκληματική πολιτική συνίσταται στην υποχρηματοδότηση των αρμόδιων υπηρεσιών, στην έγκριση των έργων υποδομής από την ΕΕ ανάλογα με το κόστος και το όφελος για το κεφάλαιο, αλλά και στο διαχωρισμό, από το 1998 ακόμα, του έργου της πρόληψης και καταστολής.

Αναφερόμενος στις απελάσεις των διπλωματών, είπε ότι «είναι απόρροια της επιλογής της ελληνικής κυβέρνησης να αποτελέσει το σημαιοφόρο των αμερικανικών συμφερόντων στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, επιλογή που έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στη Μόσχα που βλέπει τη θέση της να υπονομεύεται στον ανταγωνισμό της με τις ΗΠΑ».

Στο ίδιο πλαίσιο, δε, ενέταξε τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, για την οποία «το ΚΚΕ εκτιμά ότι δεν θα φέρει σταθερότητα στην περιοχή αλλά αντίθετα, μπορεί να αποτελέσει και παράγοντα αποσταθεροποίησης της περιοχής και των Δυτικών Βαλκανίων συνολικότερα».