Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Χατζηδάκης: Πανηγυρίζουν ενώ έχουν δεσμευτεί με σκληρά μέτρα/ Σταϊκούρας: Ούτε καθαρή, ούτε βιώσιμη η έξοδος


Κριτική στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε πως πανηγυρίζει για την έξοδο από το πρόγραμμα την ώρα που έχει δεσμευτεί με σκληρά μέτρα για πολλά ακόμα χρόνια άσκησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης. Ούτε καθαρή, ούτε βιώσιμη η έξοδος από τα προγράμματα, εκτιμά ο Χρ. Σταϊκούρας. Το μνημόνιο συνεχίζεται με δεσμεύσεις για νέα μέτρα, υποστηρίζει ο Στ. Καλαφάτης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πανηγυρίζουν αλλά δεν ξέρω τι θα λένε οι μισθωτοί που θα χάσουν ένα μισθό από τη μείωση του αφορολόγητου. Τι θα λένε οι συνταξιούχοι που κινδυνεύουν να χάσουν από μία έως τρεις συντάξεις. Τι θα λένε οι φορολογούμενοι που θα είναι στην πίεση για πολλά χρόνια με τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Τι λένε όλοι οι Έλληνες που ξέρουν ότι το Υπερταμείο θα είναι εδώ μέχρι το 2115, για ακόμα 97 χρόνια», προσθέτοντας πως στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν χρειάζεται κανείς να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση.

«Την αντιπολιτεύεται η ίδια η πραγματικότητα. Αυτά που βιώνουν και θα βιώνουν οι Έλληνες πολίτες. Ας κάνει, λοιπόν, όποια πανηγύρια θέλει ο πρωθυπουργός. Θα είναι εις βάρος του», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη η κυβέρνηση κατάφερε την ώρα που η χώρα έβγαινε στο ξέφωτο «να γυρίσει τη χώρα προς τα πίσω, να οδηγηθούν στο 3ο μνημόνιο το καλοκαίρι του ‘15, με τη δική τους υπογραφή, και τώρα να καταλήξουμε σε ένα άτυπο 4ο μνημόνιο με τα γνωστά μέτρα για μισθωτούς συνταξιούχους κ.λπ. Δύο μνημόνια μας φόρτωσαν, λοιπόν! Και οι φτωχοί πλήρωσαν τη νύφη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σταϊκούρας: Ούτε καθαρή, ούτε βιώσιμη η έξοδος από τα προγράμματα

Είναι προφανές ότι η έξοδος από τα προγράμματα «ούτε καθαρή είναι, ούτε βιώσιμη», υποστηρίζει σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων Χρ. Σταϊκούρας, τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, «η ολοκλήρωση του 3ου προγράμματος προσαρμογής βρίσκει την ελληνική οικονομία σε κατάσταση παραλυτικής στασιμότητας, με ασθενική αναπτυξιακή δυναμική, με διογκωμένο το χρέος των πολιτών προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία, με κεφαλαιακούς περιορισμούς ακόμη σε ισχύ, με νέα μέτρα λιτότητας προ-νομοθετημένα για τα προσεχή έτη, με δεσμεύσεις για επί πολλά χρόνια υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, με δεσμευμένη τη δημόσια περιουσία για έναν αιώνα, με τις ρυθμίσεις για το χρέος να τελούν υπό όρους και προϋποθέσεις, με τη συστηματική και ασφαλή πρόσβαση στις διεθνείς αγορές να μην είναι εξασφαλισμένη, με τη χώρα να εντάσσεται σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, ιδιαίτερα αυστηρό, που για πρώτη φορά ενεργοποιείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Είναι προφανές ότι μια τέτοια έξοδος από τα προγράμματα, ούτε καθαρή είναι, ούτε βιώσιμη», καταλήγει στη δήλωσή του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σταϊκούρας.

Καλαφάτης: Το μνημόνιο συνεχίζεται με δεσμεύσεις για νέα μέτρα

«Το μνημόνιο που εφάρμοσαν είναι δικό τους και δεν χρειαζόταν όταν ανέλαβαν την εξουσία», τονίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και αναφερόμενος στην κυβέρνηση ο βουλευτής της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος προσθέτει πως «ενώ εξέπνευσε το τρίτο πρόγραμμα στήριξης, το μνημόνιο συνεχίζεται με δεσμεύσεις για νέα μέτρα 5,1 δισ. ευρώ, περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου».

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ