«Η Ένωση Κεντρώων δεν θα συνεργαστεί ούτε με τον κ. Τσίπρα, ούτε με τον κ. Μητσοτάκη» δήλωσε,», ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Λεβέντης. Τι αναφέρει το κόμμα για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Μάτι και τη συμφων;ία των Πρεσπών.

«Η Ένωση Κεντρώων δεν θα γίνει ποτέ τσόντα κανενός. Η Ένωση Κεντρώων γεννήθηκε για να φέρει το νέο στο πολιτικό σύστημα, όχι για να κάνει ρουσφέτια, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ» τόνισε ο κ. Λεβέντης, σε συνέντευξή του στο «ΟΔΥΣΣΕΙΑ Web radio, ερωτώμενος για το ενδεχόμενο η Ένωση Κεντρώων να συνεργαστεί με τα δύο κόμματα που τα τελευταία χρόνια κυριαρχούν.

Υπογράμμισε μάλιστα πως: «Με τη ΝΔ, μάλιστα, ούτε πεθαμένοι δεν θα πάμε, τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει ως πρωθυπουργός είναι η κατάργηση της απλής αναλογικής».

Αναφορικά με το θέμα της εξόδου Ελλάδας μας από τα μνημόνια, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σημείωσε: «Τα δεσμά παραμένουν, τα μνημονιακά μέτρα παραμένουν και μόνο νομικά βγαίνουμε από τα μνημόνια. Οι δανειστές σταματούν να μας δίνουν δάνεια και μας λένε να προχωρήσουμε μόνοι μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντικαθιστά την εθνική αξιοπρέπεια με ελεημοσύνη».

«Χωρίς δημοψήφισμα και χωρίς σύσκεψη πολιτικών αρχηγών όλες οι ενέργειες του πρωθυπουργού για το όνομα της ΠΓΔΜ είναι έκνομες»

«Να ξανασκεφτεί σοβαρά τις ενέργειές του για το Σκοπιανό» καλεί τον κ. Τσίπρα η Ένωση Κεντρώων.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το κόμμα επισημαίνει: «Οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως επιδεινώνουν τη θέση του και χαλυβδώνουν την βούληση αντίστασης του ελληνικού λαού στη μειοδοτική συμφωνία των Πρεσπών. Χωρίς δημοψήφισμα και χωρίς σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών όλες οι ενέργειες του κ. Τσίπρα είναι έκνομες και θα ακυρωθούν μετά τις εκλογές».

«Μία σοβαρή πολιτεία δεν κάνει σόου, αλλά πράξεις» σχολιάζει η Ένωση Κεντρώων την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Μάτι

«Μία πολιτεία σοβαρή δεν κάνει σόου, αλλά πράξεις. Αν ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι τα πάντα υπόκεινται στην προπαγάνδα, θα λάβει από τον λαό την απάντηση πολύ σύντομα» σχολιάζει, σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων αναφερόμενη στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Μάτι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το ένα σόου του κ. Τσίπρα ήταν στις 23 Ιουλίου που εμφανίστηκε να μην ξέρει ότι υπάρχουν θύματα στο Μάτι. Το άλλο σόου έγινε στις 4 Σεπτέμβρη, όπου πάλι κλιμάκιο ιπουργών εμφανίστηκε να υπόσχεται αποκατάσταση των ζημιών και ανακούφιση των συγγενών των θυμάτων».