«Στην ανάπτυξη και όχι στην υπερφορολόγηση» στηρίζεται το «Σχέδιο Ελλάδα», του «Κινήματος Αλλαγής» για τη χώρα, τόνισε η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, κατά την επίσκεψή της, το απόγευμα, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η κ. Γεννηματά, αφού υπογράμμισε τα θετικά βήματα που γίνονται στη ΔΕΘ για να αναδειχθεί η δυναμική των επιχειρήσεων, οι ευκαιρίες, η καινοτόμα και νεοφυής επιχειρηματικότητα, σημείωσε ότι αυτή η προσπάθεια, όπως και άλλες, για να προσελκυστούν επενδύσεις στη χώρα, χρειάζονται «ριζική αλλαγή πολιτικής».

«Το δικό μας σχέδιο, το σχέδιο του Κινήματος Αλλαγής, το «Σχέδιο Ελλάδα» στηρίζεται στην ανάπτυξη και όχι στην υπερφορολόγηση» είπε η κ. Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά επαίνεσε τη διοίκηση της ΔΕΘ για την επιτυχή διοργάνωση, χαρακτηρίζοντας ως «πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία» τη συνύπαρξη μέσα στο χώρο της ΔΕΘ αμερικανικών επιχειρήσεων - κολοσσών μαζί με ελληνικές επιχειρήσεις, που μέσα στην κρίση εξακολουθούν να δημιουργούν με καινοτομία και εξωστρέφεια.

«Εδώ στη ΔΕΘ αναδεικνύεται η Ελλάδα που μπορεί και δημιουργεί. Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες της κρίσης, οι ελληνικές επιχειρήσεις προχωρούν με στόχο την καινοτομία και την εξωστρέφεια. Θέλω να συγχαρώ τη διοίκηση της Έκθεσης, για τη δυναμική που έχουν δώσει, γιατί κατάφεραν να εξασφαλίσουν την παρουσία επιχειρήσεων κολοσσών από τις ΗΠΑ και είναι τόσο σημαντικό και τόσο θετικό να συνυπάρχουν οι επιχειρήσεις αυτές - να συμμετέχουν στον ίδιο χώρο - μαζί με τις ελληνικές επιχειρήσεις. Είναι μια πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία» είπε η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. και συνέχισε:

«Για να μπορέσουμε όμως να προσελκύσουμε επενδύσεις και να έχει αποτέλεσμα όλη αυτή η προσπάθεια χρειάζεται ριζική αλλαγή πολιτικής. Χρειάζεται αλλαγή στο κράτος, αλλαγή στη φορολογία, ισχυρά κίνητρα στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, αλλά και στους νέους start uppers -που μας φιλοξενούν αυτή τη στιγμή στο περίπτερό τους- χρειάζεται να χτυπήσουμε τη γραφειοκρατία».

Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε. Ιδιαίτερα, στους εκπροσώπους των νεοφυών επιχειρήσεων, στα «χιλιάδες νέα παιδιά, που τολμούν και επιχειρούν με επινοητικότητα, με εξυπνάδα», υιοθετούν την καινοτομία και την τεχνολογία και «χτίζουν το μέλλον».

«Αυτή είναι η νέα οικονομία, που χρειαζόμαστε. Η πολιτεία και οι κοινωνικοί εταίροι πρέπει να σταθούν στο πλευρό τους, έμπρακτα, όχι μόνο με λόγια. Αυτή τη στιγμή είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας σε όλο τον κόσμο και μπορούν να προσελκύσουν τις σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα».

Συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ

Νωρίτερα, η κ. Γεννηματά είχε συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ στο κτίριο διοίκησης και ενημερώθηκε για τη διοργάνωση, τα μεγέθη της φετινής ΔΕΘ, όσο και για το νέο σχεδιασμό των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ με προοπτική και ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2026, από τον πρόεδρο Τάσο Τζήκα και τον διευθύνοντα σύμβουλο Κυριάκο Ποσρικίδη, το μέλος της διοίκησης, αντιδήμαρχο, Καλυψώ Γούλα και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελή Φιλιππίδη.

«Δουλεύετε με όραμα, με έμπνευση και με σχέδιο» είπε η κ. Γεννηματά, απευθυνόμενη στη διοίκηση της ΔΕΘ και πρόσθεσε: «Είναι πάρα πολύ εντυπωσιακό αυτό που έχετε πετύχει, πραγματικά συναγωνίζεστε τον καλό σας εαυτό, ελπίζω να τον ξεπεράσετε».

«Δυστυχώς, είναι ίσως η Έκθεση της μεγαλύτερης αντίφασης» συνέχισε η κ. Γεννηματά, υποστηρίζοντας ότι η ΔΕΘ έχει δώσει «μια απίστευτη δυναμική και στην πόλη και στις επιχειρήσεις» και καταβάλλει τις προσπάθειες αυτές, μέσα σε ένα «μη φιλικό» περιβάλλον, με «μεγάλη φορολογία», με «γραφειοκρατία» και «γενικώς ένα κλίμα που είναι, θα έλεγα ως και εχθρικό, απέναντι στην επιχειρηματικότητα και στην προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων».

«Αλλά, ελπίζω, αυτό που εσείς αποπνέετε θα μας συμπαρασύρει όλους, θα μπορέσει να επηρεάσει και το πολιτικό σύστημα να δώσει άλλους ρυθμούς, να υπάρξει ένα άλλο σχέδιο σε σχέση με την ανάπτυξη και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και μάλιστα της μικρομεσαίας επιχείρησης, αλλά και των start ups» πρόσθεσε η κ. Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά ξεναγήθηκε στα εκθετήρια των πανεπιστημίων και της «Ψηφιακής Ελλάδας», όπου φιλοξενούνται οι «start ups» και το περίπτερο των ΗΠΑ.

Την κ. Γεννηματά στην επίσκεψη της στα περίπτερα συνόδευαν βουλευτές και στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ, οι βουλευτές Θόδωρος Παπαθεοδώρου, Γιάννης Μανιάτης, Γιώργος Αρβανιτίδης, Μιχάλης Τζελέπης , Ιλχάν Αχμέτ, η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, και τα στελέχη Παύλος Χρηστίδης, Μανώλης Χριστοδουλάκης, Φίλιππος Σαχινίδης, Μανώλης Όθωνας, Σταμάτης Μαλέλης, Χρήστος Παπαστεργίου, Χρόνης Μακρίδης, κ.α.