Η στάση της ΝΔ όσον αφορά στο θέμα των συντάξεων δεν άλλαξε, τόνισε ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM» και επιτέθηκε στην κυβέρνηση ότι ασκεί αδιέξοδη πολιτική.

«Η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει μεταβληθεί, περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει η κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας.

«Επειδή εγώ εκπροσώπησα τη ΝΔ στη συνάντηση με τους θεσμούς, που έγινε πριν από δύο εβδομάδες, το θέμα το θέσαμε στους θεσμούς, επιβεβαιώσαμε τη θέση της ΝΔ και την επαναλάβαμε και οι θεσμοί δεν τοποθετήθηκαν», γνωστοποίησε ο κ. Σταϊκούρας.

 «Τα δεδομένα που έχουμε σήμερα είναι ότι θα γίνει περικοπή από 1η Ιανουαρίου του 2019. Αυτό αποδεικνύεται στον νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση το 2017, στο μεσοπρόθεσμο του 2018, στην αναλογιστική μελέτη του 2018 και στο δήθεν ολιστικό σχέδιο για την ανάπτυξη του 2018. Τέσσερα κείμενα -όσα από αυτά ήλθαν στη Βουλή, γιατί κάποια από αυτά ποτέ δεν ήλθαν για ψήφιση- η ΝΔ τα καταψήφισε, άρα η ΝΔ θεωρεί και θεωρούσε ότι ήταν αχρείαστες οι περικοπές των συντάξεων, άλλωστε αυτές δεν περιλαμβάνονταν καν στο τρίτο μνημόνιο», ανέφερε.

«Φέτος τον Ιούνιο», υπενθύμισε, «καταθέσαμε μία τροπολογία και καλούσαμε την κυβέρνηση να άρει αυτόν τον νόμο, δηλαδή να μην υλοποιηθούν οι περικοπές των συντάξεων, εκτιμώντας ότι ισχύουν τα δημοσιονομικά στοιχεία, που η ίδια η κυβέρνηση παρουσιάζει γα το 2018 και το 2019».

Ο τομεάρχης της ΝΔ επισήμανε ότι η οικονομική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση είναι αδιέξοδη, «διότι δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, οι μνημονιακές πολιτικές εξακολουθούν να υφίστανται, οι δημοσιονομικοί στόχοι παραμένουν υψηλοί, η δημόσια περιουσία -κάθε μέρα βλέπουμε όλο και περισσότερα περιουσιακά στοιχεία να έχουν περάσει στο υπεραταμείο- είναι δεσμευμένη για έναν αιώνα και η χώρα είναι σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας».