Όλη αυτή η ιστορία περί κανονικότητας μετά το τέλος των μνημονίων που υποστηρίζει η κυβέρνηση  και αυτό το κλίμα εφησυχασμού είναι εντελώς πλαστό, όπως αποδεικνύεται, εκτίμησε σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας προσθέτοντας ότι έρχονται και οι τράπεζες να αποδείξουν ότι δεν βαδίζουμε σε έναν ασφαλή δρόμο.

Ως κόμμα θέσαμε εξαρχής και προειδοποιήσαμε την κυβέρνηση για αυτό να μην σκεφτεί να προχωρήσει σε μια λύση μετάθεσης του προβλήματος των τραπεζών στον ελληνικό λαό, είτε επιταχύνοντας και άλλο τους πλειστηριασμούς, είτε κουρεύοντας τους μικροκαταθέτες, θα μας βρει αποφασιστικά μπροστά της, τόνισε.  Καλούμε σε επαγρύπνηση,  το Εργατικό Λαϊκό Κίνημα, τα σωματεία, τους συλλόγους να είναι σε ετοιμότητα γύρω από αυτό το ζήτημα. Μακριά τα χέρια από τον εργαζόμενο ελληνικό λαό, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

Ερωτηθείς για την κρίση στις σχέσεις Ιταλίας - Βρυξελλών ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι αυτός ο πόλεμος είναι σε εξέλιξη αρκετό καιρό τώρα και ότι είναι φανερό ότι το ιταλικό κεφάλαιο ζητάει περισσότερο δημοσιονομικό χώρο ταυτόχρονα πιέζει την Γερμανία να αποδεχθεί μεγαλύτερη οικονομικά βάρη.

Τα προβλήματα στην Ευρωζώνη είναι υπαρκτά -επεσήμανε- και θα επηρεάσουν και την ελληνική οικονομία και την πορεία της καπιταλιστικής ανάπτυξης και χρειάζονται στενή παρακολούθηση, πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά στο προσφυγικό ζήτημα ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το γεννάνε οι πόλεμοι στους οποίους και η ίδια η Ευρώπη συμμετέχει ενεργά. Η ακροδεξιά υποδεικνύει τα θύματα των πολέμων ως θύτες και εκμεταλλεύεται την κρίση, σημείωσε. Ο ρατσισμός και ο φασισμός είναι γέννημα θρέμμα της ΕΕ, κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Πηγή: ΕΡΤ