Με αφορμή την παράταση της ισχύος του νόμου Παρασκευόπουλου, η Φώφη Γεννηματά σχολίασε ότι η κυβέρνηση παραμένει δέσμια ιδεοληψιών και εσωκομματικών εξαρτήσεων καθώς εντείνει καθημερινά την ανασφάλεια και την ανησυχία των πολιτών χωρίς να λύνει τα προβλήματα των συνθηκών κράτησης στις φυλακές.

Η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι «Ο Νόμος αυτός στο όνομα της δήθεν "αποσυμφόρησης των φυλακών" οδηγεί αυτόματα σε αποφυλακίσεις χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένα κριτήριο της επικινδυνότητας των εγκληματιών». Πρόσθεσε ότι ο νόμος χρησιμοποιείται κατ' επανάληψη από κυκλώματα συμφερόντων, που λυμαίνονται για ίδιον όφελος τις φυλακές κατασκευάζοντας δήθεν αναπήρους. Και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με τροπολογία επιμένει κόντρα στην λογική και την θέληση της κοινωνίας στην παράτασή του!!»

Επίσης η Φ. Γεννηματά θυμίζει ότι στις 16/04/2015 κατά τη συζήτηση του Νόμου στην Βουλή είχε δηλώσει: «Δεν μπορούμε να πάμε άκριτα σε απολύσεις κρατουμένων με πολυετείς καθείρξεις και για τα βαρύτερα των εγκλημάτων, χωρίς κριτήρια και περιορισμούς, χωρίς καν την κρίση δικαστικού συμβουλίου». «Δυστυχώς δικαιωθήκαμε», τόνισε σήμερα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Η κ. Γεννηματά κατέληξε λέγοντας ότι «την ίδια ώρα η κυβέρνηση δεν κάνει απολύτως τίποτα για να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην ποινική και σωφρονιστική νομοθεσία. Αυτή δεν είναι προοδευτική ή αριστερή πολιτική, είναι μόνο επικίνδυνη για την Ελληνική Κοινωνία».