Η παραίτηση Κοτζιά δεν είναι ευχάριστη δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, όμως αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε τον κ. Καμμένο, έναντι του κ. Κοτζιά. Παράλληλα ανέφερε ότι αν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επαναλάβει τις απειλές του θα υπάρξει μείζον πολιτικό ζήτημα.

Δεν κατανοώ τους πολιτικούς λόγους της παραίτησης Κοτζιά

Ο κ. Σκουρλέτης, υπογράμμισε ότι δεν κατανοεί τους πολιτικούς λόγους της παραίτησης του κ. Κοτζιά, καθώς ο πρωθυπουργός αμέσως μετά με τις δηλώσεις του, κατέστησε σαφές ότι η πολιτική της Συμφωνίας των Πρεσπών όχι μόνο δεν εγκαταλείπεται, αλλά αποτελεί την προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό αποδεικνύει ότι ο πρωθυπουργός δεν έκανε καμιά επιλογή υπέρ του κ. Καμμένου, ο οποίος έχει εκδηλώσει την διαφωνία του για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αν ο Καμμένος επαναλάβει τις απειλές του θα υπάρξει μείζον πολιτικό ζήτημα

Μάλιστα ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι μετά το Υπουργικό Συμβούλιο, έχει την αίσθηση πως ο κ. Καμμένος θα αλλάξει τη στάση του σε ότι αφορά την «απειλή» να ρίξει την κυβέρνηση για το Σκοπιανό και πρόσθεσε πως αν ο κ. Καμμένος επαναλάβει ανάλογες θέσεις, τότε θα πρόκειται για μείζον πολιτικό ζήτημα.