«Οι δηλώσεις της άτυπης συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μιράντας Ξαφά, σχετικά με την ανάγκη περικοπής των συντάξεων δεν προξενούν έκπληξη», αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας τοποθέτηση της κ. Ξαφά στην ΕΡΤ, το κυβερνών κόμμα ανέφερε: «Το στέλεχος της Δράσης, που εντάχθηκε ως συνιστώσα στη Νέα Δημοκρατία μετά την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αρχηγία του κόμματος, μας έχει συνηθίσει σε προκλητικές και αντικοινωνικές τοποθετήσεις, βγαλμένες απευθείας από τα νεοφιλελεύθερα εγχειρίδια του ΔΝΤ.

Η Μιράντα Ξαφά καθιερώθηκε ως ο άνθρωπος των "ειδικών αποστολών" του αρχηγού της ΝΔ όταν τον Νοέμβριο του 2017, σε συναντήσεις που είχε με επενδυτές στο Λονδίνο, υπονόμευε τη χώρα κινδυνολογώντας για την πορεία της οικονομίας», συνεχίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Ο πρόεδρος της ΝΔ οφείλει να σταματήσει να κρύβεται πίσω από "μυστικούς" και "φανερούς" συμβούλους και να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα που έχει διαψεύσει πλήρως όλα τα καταστροφολογικά του σενάρια».