Για ωμή παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο Βασίλης Κικίλιας τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός ο οποίος έλεγε ότι είναι «κάθε λέξη του Συντάγματος», έρχεται και διαπλέκει τις τρεις εξουσίες, παρεμβαίνοντας ο ίδιος ωμά.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ τόνισε πως αυτό το είχε προαναγγείλει και ο ουσιαστικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης -όπως χαρακτήρισε τον Παύλο Πολάκη- λέγοντας πως ο αναπληρωτής υπ. Υγείας ουσιαστικά είπε πως αν θέλουν να κερδίσουν τις εκλογές και να δημιουργήσουν κλίμα πολιτικής ανωμαλίας στη χώρα για να θολώσουν την πραγματική εικόνα της, πρέπει να διώξουν πολιτικούς τους αντιπάλους και να τους προφυλακίσουν.

Αναφερόμενος στις καταθέσεις κορυφαίας δικαστικού, ότι κάποιοι δικαστικοί πιέζονται προκειμένου να «τρέξουν» δικαστικές έρευνες ανεξάρτητα αν υπάρχουν πραγματικά στοιχεία, ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε αυτές τις μεθόδους αντιδημοκρατικές και επικίνδυνες. «Προφανώς δεν είναι αυτός ο τρόπος που μπορεί να λειτουργεί η κυβέρνηση μιας ελεύθερης, δημοκρατικής χώρας. Αναρωτιέμαι τι σκέφτεται ο κ. Τσίπρας λειτουργώντας έτσι. Προφανώς τα νιάτα του και τις νεοκομμουνιστικές, απολυταρχικές πρακτικές του ελέγχου των εξουσιών και της πάταξης των πολιτικών αντιπάλων με δόλια μέσα. Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της. Σε όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης, όποιος έχει βάλει το χέρι μέσα στο βάζο με το μέλι, πρέπει να υποστεί τις συνέπειες του νόμου. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν είναι φυσικοί δικαστές ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ή οποιοσδήποτε Υπουργός. Αυτό δεν είναι Δημοκρατία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας μετά το θάνατο Κατσίφα, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ εξέφρασε την ανησυχία του για τις σχέσεις με την Αλβανία και όλες τις χώρες στο βαλκανικό τόξο, τις σχέσεις με την Τουρκία, αλλά και τις σχέσεις μας όπως διέπονται από την εξωτερική πολιτική μιας κυβέρνησης που, όπως είπε, δεν έχει αρχή και τέλος. «Θα περιμένουμε να ολοκληρωθεί η έρευνα για τη δολοφονία του ομογενούς μας. Προέτρεξε όμως ο Αλβανός Πρωθυπουργός και οι δηλώσεις του ήταν επιεικώς απαράδεκτες, εμπρηστικές και έγιναν σε χρόνο και με τρόπο τέτοιο που δημιουργούν θέμα στις σχέσεις των δύο λαών. Θα έπρεπε να ξέρει ο κ. Ράμα ότι τουλάχιστον 1 εκατ. συμπολίτες του ζουν, κινούνται και εργάζονται στη χώρα μας και ότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχουμε ομαλές, ειρηνικές, ανθρώπινες σχέσεις μαζί τους» είπε ο κ. Κικίλιας.