Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης στο σύνολό της, και ειδικά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία.

«Η σκοπιανή κυβέρνηση είναι έτοιμη να ενσωματώσει στο Σύνταγμα της τη δήθεν μακεδονική εθνότητα και γλώσσα και ο Πάνος Καμμένος κόβει βόλτες και φωτογραφίζεται με τα ελικόπτερα του ελληνικού στρατού λες και είναι δικά του» σημειώνει η ΝΔ σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της. Επισημαίνει πως «με αυτήν την κυβέρνηση, ακόμη και η λέξη ντροπή έχει χάσει πια το νόημα της».

Η αξιωματική αντιπολίτευση πήρε ως αφορμή χτεσινή ανάρτηση του κ. Καμμένου, από το περιθώριο στρατιωτικής επιχείρησης την οποία παρακολούθησε.

Όσον αφορά τη νύξη για το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ, έχει να κάνει με σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρουν πως διατύπωση της αναθεωρητικής τροπολογίας του άρθρου 36, μπορεί να παραπέμπει εμμέσως στην ύπαρξη «μακεδονικής εθνότητας». Η ελληνική κυβέρνηση μίλησε για αναλήθειες.

Απάντηση ΑΝΕΛ στη ΝΔ

«Είμαστε οι μόνοι που δεν θα επιτρέψουμε να περάσει η δήθεν μακεδονική εθνότητα και γλώσσα» τονίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε απάντησή τους στη ΝΔ. «Όσον αφορά τα ελικόπτερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μεταβαίνει σε μονάδες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με στρατιωτικά ελικόπτερα τύπου "Χιούι". Ο κ. Μητσοτάκης και η οικογένειά του χρησιμοποιούν ελικόπτερα του κ. Χριστοφοράκου, χορηγία της Siemens, για προσωπικές τους υποθέσεις. Αυτή είναι η διαφορά μας» σημειώνουν οι ΑΝΕΛ.