Στον ιστορικό ρόλο και την ιστορική διαδρομή του Γεωργίου Παπανδρέου αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μετά το τρισάγιο που τελέστηκε στον τάφο του «Γέρου της Δημοκρατίας», στο 1ο Νεκροταφείο Αθηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων, ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε το σημαντικό έργο, τις αξίες και αρχές για τις οποίες αγωνίστηκε ο «Γέρος της Δημοκρατίας» και οι οποίες, όπως τόνισε, παραμένουν αναλλοίωτες στον χρόνο και η Ένωση Κεντρώων τις τηρεί απαρέγκλιτα από την ίδρυσή της.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο που έπαιξε ο ιδρυτής του Κέντρου σε μείζονα ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας, όπως η Παιδεία, ο Ανένδοτος αγώνας, η κοινωνική πολιτική και η προάσπιση της Δημοκρατίας. Ο κ. Λεβέντης, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, δεσμεύτηκε ότι το κόμμα του θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο όλες τις αξίες και τις αρχές που πρέσβευε ο Γεώργιος Παπανδρέου και κάλεσε τους πολίτες να ενισχύσουν την Ένωση Κεντρώων, ώστε να αποτελέσει σημαίνοντα ρόλο στην ελληνική πολιτική ζωή.

Ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι η Ένωση Κεντρώων θα διπλασιάσει τα εκλογικά της ποσοστά στις επερχόμενες εκλογές και ζήτησε από τους βουλευτές, τα στελέχη και τους φίλους του κόμματος να δώσουν καθημερινό αγώνα για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι.

Το τρισάγιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων, τελέστηκε σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι στον τάφο του Γεωργίου Παπανδρέου στο 1ο Νεκροταφείο με την παρουσία δεκάδων στελεχών και φίλων του κόμματος.