Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Θεοχαρόπουλος: H κυβέρνηση έκανε πίσω στον αναγκαίο διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους


Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στον «Θέμα 104,6» τόνισε η χθεσινή συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο δεν συνιστά διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους και πως η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο.

«Καμία αναθεώρηση των σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους δεν υπάρχει, όχι με κατεύθυνση προς διαχωρισμό, αλλά ούτε καν προς διακριτούς ρόλους» ανέφερε ο κ. Θεοχαρόπουλος εξηγώντας ότι στη συνταγματική αναθεώρηση παραμένει τόσο το προοίμιο, όσο η αναφορές στο άρθρο 3. «Δεν υφίσταται καν η θρησκευτική ουδετερότητα με την παραμονή του προοιμίου του Συντάγματος ως έχει, την παραμονή των συμβόλων, της μισθοδοσίας των κληρικών και πάλι από το Δημόσιο απλά με αλλαγή του τρόπου και παροχής μέσω επιδότησης», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Υπογράμμισε δε πως πρόκειται για μία οπισθοχώρηση της κυβέρνησης από πάγιες θέσεις της Αριστεράς για το θέμα του διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους.

Όπως είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος, «ο κ. Τσίπρας έχοντας το πολιτικό κόστος από το Μακεδονικό, θυσίασε τον αναγκαίο διαχωρισμό των σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους, για να έχει αρμονική σχέση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την ηγεσία της Εκκλησίας. Είναι καθαρή η επιλογή να μην πάρει η κυβέρνηση το πολιτικό κόστος για δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις, που έπρεπε να τις έχουμε πάρει εδώ και πολλά χρόνια, αλλά εν πάση περιπτώσει γίνονταν κάποια βήματα, όπως για τις ταυτότητες και παλαιότερα ο πολιτικός γάμος».

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ