«Οι εκτιμήσεις όλων των οικονομικών οργανισμών, εντός και εκτός Ελλάδας, για την οικονομική μεγέθυνση της χώρας, επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ανίκανη να πετύχει υψηλή, διατηρήσιμη και βιώσιμη ανάπτυξη», δήλωσαν οι τομεάρχες Οικονομίας και Οικονομικών της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και Χρήστος Σταϊκούρας, αντίστοιχα.

Πρόσθεσαν τα εξής: «Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή κυβέρνηση επέστρεψε την οικονομία στην ύφεση το 2015 και το 2016. Και στη συνέχεια απέτυχε παταγωδώς, αποκλίνοντας περίπου κατά 50%, στους αναπτυξιακούς στόχους για το 2017. Αναθεώρησε προς τα κάτω την εκτίμηση για το 2018, όπως και για το 2019, κάτι που έπραξε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην Φθινοπωρινή Έκθεσή της. Και προβλέπει συρρικνωμένους ρυθμούς μεγέθυνσης μέχρι το 2022. Όλα αυτά διότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι ανίκανη να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο βέβαια και δεν διαθέτει».

Οι δύο βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπλήρωσαν: «Η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα εφαρμόσει διαφορετικό μίγμα δημοσιονομικής πολιτικής δίνοντας έμφαση στη μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, την πραγματοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών και την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, με στόχο την επίτευξη υψηλής και διατηρήσιμης ανάπτυξης, τη δημιουργία καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».