Το ''κόψιμο'' της Ντόρας Μπακογιάννη από μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ ήταν η δυσκολότερη απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη διάρκεια της πολιτικής του πορείας και έγινε για λόγους πολιτικής ευαισθησίας, σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη.

Τα παραπάνω δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξη του στη Realnews. Ερωτηθείς, ωστόσο, αν αυτό το ''κόψιμο'' σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος και για άλλα στελέχη που προέρχονται από «τζάκια», απέφυγε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση, σχολιάζοντας μόνο πως «η ΝΔ χρειάζεται ανανέωση με ποιότητα. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ανανέωση συνδέεται οπωσδήποτε με την ηλικία ούτε σημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προηγούμενα με κάποιους».

Σχετικά με το επικείμενο συνέδριο της ΝΔ, ως πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, ο κ. Χατζηδάκης υπογραμμίζει ότι το κόμμα του θα καταλήξει στους βασικούς άξονες του κυβερνητικού σχεδίου, καθώς «θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα».

 «Ξεκινάμε από τον στόχο να συνδυάσουμε την οικονομική ελευθερία με την κοινωνική αλληλεγγύη», τονίζει και προσθέτει ότι «ταυτόχρονα μας ενδιαφέρει να περάσουμε από την Ελλάδα της ελεημοσύνης στην Ελλάδα των ευκαιριών. Ιδιαίτερα για τους φτωχότερους και τους νέους».

Αναφορικά, τέλος, με την επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας, ο κ. Χατζηδάκης κατηγορεί την κυβέρνηση για ανεπαρκή προετοιμασία, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «διεκδικεί το “χρυσό βατόμουρο” της διπλωματίας».