«Ο κ. Τσίπρας μέσα στην ατμόσφαιρα βούρκου που καλλιεργεί, προσφέρει προεκλογικές κορδέλες και γλειφιτζούρια, σαπίζοντας ακόμη και το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, με αφορμή τα όσα είπε σε συνέντευξη  που παραχώρησε στο «Βήμα» ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος.

«Κατανοούμε τους λόγους που ο κ. Τσίπρας αποφεύγει να σχολιάσει τις ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας, αλλά γιατί άραγε δεν έχει το θάρρος να απαντήσει σε όσα είπε για εκείνον σήμερα ο άνθρωπος που τον έχρισε αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος;», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα» ο κ. Αλαβάνος κατηγορεί τους παλιούς του συντρόφους ότι προσφέρουν προεκλογικά «κορδέλες και γλειφιτζούρια» και καλεί τον Γιάνη Βαρουφάκη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συμπόρευση.

Ο κ. Αλαβάνος δηλώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πιο δηλητηριώδης αντίπαλος της Αριστεράς», αλλά και πως «όσο ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδιαφημίζεται ως αριστερό κόμμα τόσο το πλεονέκτημα (της ηθικής υπεροχής), το οποίο το αναγνώριζαν και οι συντηρητικοί του αντίπαλοι, σαπίζει».