Για μια συμφωνία που όχι μόνο δεν περιορίζει ή εξαφανίζει τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων, αλλά για μια συμφωνία που απομειώνει την εθνική μας κυριαρχία, έκανε λόγο ο Βασίλης Κικίλιας σχολιάζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο «News 247» ο τομεάρχης 'Αμυνας της ΝΔ τόνισε πως ο κ. Τσίπρας υποτίμησε τον πατριωτισμό των Ελλήνων, προσθέτοντας πως «η Συμφωνία των Πρεσπών ξεγυμνώθηκε και φαίνεται η ζημιά της στα εθνικά μας θέματα».

Αναφερόμενος στα θέματα της ασφάλειας, ο κ. Κικίλιας είπε πως «ποτέ η κατάσταση δεν ήταν σε αυτό το χάλι, την ασυδοσία και την αναρχία που βρίσκεται σήμερα», προσθέτοντας πως το 2014, που είχε την τιμή να είναι υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ήταν η χρονιά με τη χαμηλότερη εγκληματικότητα. «Οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου επί ΣΥΡΙΖΑ διακατέχονται από ιδεαλισμούς και αφήνουν να αλωνίζουν συλλογικότητες, όπως το Ρουβίκωνα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τα θέματα της οικονομίας, ο κ. Κικίλιας είπε πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κ. Τσίπρας παίρνει 10 και δίνει 1, κοροϊδεύοντας τον κόσμο λέγοντας ότι είναι πρωθυπουργός 100 ημερών. «Διακρίνω πανικό και υπερβολική πίεση της κυβέρνησης. Ο μακροβιότερος μνημονιακός πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας, είναι αυτός που υπέγραψε το τρίτο Μνημόνιο και έχει δεσμεύσει τη χώρα μέχρι το 2060 σε περιοριστικές πολιτικές με πλεονάσματα, δηλαδή, σε μνημόνιο στο οποίο έχουμε υποχρεώσεις χωρίς να παίρνουμε δανεικά. Ο κ. Τσακαλώτος με την υπογραφή του, έχει παρακαλέσει το ΔΝΤ να παραμείνει στη χώρα. Είναι οξύμωρο εν όψει εκλογών να προσπαθεί να χρεώσει σε κάποιον άλλον τα προβλήματα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργήσει στη χώρα. Οι ευθύνες δεν γίνεται να φύγουν από τον κ. Τσίπρα: Έδωσε την περιουσία της χώρας για 99 χρόνια, αφελλήνισε τις τράπεζες, υπερφορολόγησε ως ταξική επιλογή και διέλυσε τη μεσαία τάξη τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας και τώρα την πληρώνουν και τα φτωχοποιημένα στρώματα του πληθυσμού», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, όσον αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την εκτίμηση πως «αυτό που προσπάθησε να στήσει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο προκειμένου να πλήξουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, καταρρέει. Μιλούν για τρία πλημμελήματα που δεν αφορούν την υπουργική θητεία του κ. Γεωργιάδη και για τα οποία η Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί».