H Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, παρόντος του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΣΥ, Βασίλη Κεγκέρογλου, συναντήθηκε το μεσημέρι με την Επιτροπή Γερμανικών Αποζημιώσεων.

Η κ. Γεννηματά τόνισε μετά τη συνάντηση ότι «η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα για την Ελλάδα που απαιτεί την ευρύτερη δυνατή εθνική συνεννόηση. Δεν "χωράει" στο ανεύθυνο, δημαγωγικό, πλαίσιο μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας που το ενέταξε με απαράδεκτα τυχοδιωκτικό τρόπο στην αντιμνημονιακή ατζέντα ως αντιπολίτευση για να το εγκαταλείψει επί 3 χρόνια ως κυβέρνηση. Σήμερα δήθεν το επαναφέρει με προφανείς μικροπολιτικές στοχεύσεις για εκλογικούς λόγους ξανά».

Επίσης η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής χαρακτήρισε «πολιτικά απαράδεκτη, αμυντική και ενοχική τη θέση που διαχρονικά εκφράζει η Νέα Δημοκρατία, θέση  που  υπαγόρευσε την αρνητική της στάση και στην πρόσφατη διακομματική επιτροπή».

«Να γίνει επιτέλους το επόμενο βήμα μετά τη ρηματική διακοίνωση του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κάρολου Παπούλια το 1995 και τις σχετικές ενέργειες της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Είναι πράξη ηθικής, έμπρακτης δικαίωσης των θυσιών του Ελληνικού λαού. Ζητάμε να έρθει το πόρισμα άμεσα στην Ολομέλεια και όλοι μαζί να προχωρήσουμε» κατέληξε η κ. Γεννηματά.