"Η διαμόρφωση ενός μετώπου ανάμεσα στην ευρωπαϊκή Αριστερά, την Οικολογία και τις Δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας, που απαγκιστρώνονται από τον νεοφιλελευθερισμό, μπορεί να αποτελέσει το ανάχωμα απέναντι στον ακροδεξιό νεοεθνικισμό", υπογραμμίζει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σουρλέτης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο "Εθνος της Κυριακής".

Ο κ. Σκουρλέτης ασκεί κριτική στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής και σημειώνει χαρακτηριστικά: "Το ΚΙΝΑΛ διακατέχεται από μια αντισυριζαίϊκη υστερία. Όσο η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ λοξοκοιτάει προς τα δεξιά, τόσο θα συρρικνώνεται η απήχηση του.

Σχετικά με τις υποψηφιότητες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές τονίζει πως ο Νίκος Μπελαβίλας στον Πειραιά και η Κατερίνα Νοτοπούλου στη Θεσσαλονίκη είναι δύο πρόσωπα που με την υποψηφιότητα τους τιμούν την Αυτοδιοίκηση. Σε ότι αφορά στον δήμο Αθηναίων συστήνει λίγη υπομονή.

Στην κριτική της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση ποινικοποιεί την πολιτική ζωή για να "εξοντώσει" τους πολιτικούς της αντιπάλους, ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ απαντά: "Η αλλεργία της αντιπολίτευσης απέναντι στη Δικαιοσύνη την εκθέτει. Η ελληνική κοινωνία απαιτεί, εφόσον υπάρχουν ευθύνες, αυτές να καταλογίζονται. Η δημοκρατία μας έχει ανάγκη από κάθαρση και από πάταξη της διαφθοράς και η Δικαιοσύνη απερίσπαστη να κάνει τη δουλειά της".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ