Την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, φέρεται ότι ζήτησαν απόψε κάποιοι βουλευτές και παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας, μετά την "κάκιστη εμφάνιση" του Κυριάκου Μητσοτάκη, '' η οποία διασύρει το κόμμα και το φέρνει κοντά όσο ποτέ άλλοτε με ακροδεξιές θέσεις'', την ώρα "που ο Τσίπρας τον υποχρεώνει από τη μία ήττα στην άλλη και κάνει πάρτι". Δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία από το περιβάλλον Καραμανλή, σε αντίθεση με πηγές προσκείμενες σε συνεργάτες-συμβούλους του προέδρου της ΝΔ, που αφήνουν να εννοηθεί ότι είναι γνώστες αυτών των αντιδράσεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έφτασαν στο BigBusinees.gr, βουλευτές της Καραμανλικής πτέρυγας, βλέποντας ''την πλήρη υπεροχή Τσίπρα'' και την ''εμμονή Μητσοτάκη σε ένα αφήγημα, που προσβάλλει την παράταξη, με την υιοθέτηση τέτοιας έκτασης ακροδεξιών θέσεων'', πήραν την πρωτοβουλία και απευθήνθηκαν στον πρώην πρωθυπουργό.

Του ζήτησαν, πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες, ''ή να πάρει θέση ή να αντιδράσει με οποινδήποτε τρόπο νομίζει'', με δεδομένο ότι η παράταξη χάνει όλο τα ερείσματά της, καθώς ''η ατζέντα Μητσοτάκη απέτυχε παταγωδώς σε όλα μέχρι τώρα και καταφεύγει σε θέσεις ξένες με την παράδοση του κόμματος, που οδηγείται συστηματικά σε πρωτοφανείς ακραίες θέσεις''.

Ορισμένοι παράγοντες μάλιστα πρότειναν να γίνει και μία έκτακτη σύσκεψη υπό τον Καραμανλή, αλλά το θέμα αυτό παραπέμφθηκε για αργότερα, ώστε να υπάρξουν πιό ψύχραιμες προσεγγίσεις.

Το BigBusinees.gr, ατην προσπάθειά του να διασταυρώσει αυτές τις πληροφορίες - ας μην ξεχνάμε, πέραν κάθε πολιτικής τοποθετησης καθενός, ότι πρόκειται για ένα μεγάλο κόμμα, που έχει το ρόλο του στα πράγματα της χώρας επί δεκαετίες - από μεν την πλευρά Καραμανλή δεν υπάρχει επιβεβαίωση. Σε αντίθεση, πηγές προσκείμενες σε συνεργάτες-συμβούλους του προέδρου της ΝΔ, κάνουν λόγο ''για τους συνήθεις ύποπτους, που προκαλούν εννίοτε προβλήματα στον αρχηγό του κόμματος και στην ίδια την παράταξη'', αφήνωντας να εννοηθεί ότι πράγματι είναι κοινωνοί των αντιδράσεων αυτών.