«Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε από τη ΝΔ να πάρει, έστω και καθυστερημένα, αποστάσεις από τα φασιστικά αίσχη των εθνικιστικών ομάδων που διοργανώνουν αντισυγκέντρωση στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή έκανε τα πάντα για να επιβεβαιώσει ότι για μια ακόμα φορά ταυτίζεται με τις θέσεις και τη ρητορική της ακροδεξιάς», αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνεχίζει σημειώνοντας: «Ξεπερνάει όμως κάθε όριο -ακόμα και για τη ΝΔ του Α. Γεωργιάδη και του Μ. Βορίδη- η ανακοίνωση της ΝΔ Θεσσαλονίκης. Για τη ΝΔ, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που προκαλεί με τη διεξαγωγή της εκδήλωσής του, "βάφει μαύρη τη Θεσσαλονίκη" και "διακινδυνεύει την ομαλότητα της πόλης, για να δημιουργήσει επικοινωνιακό αντιπερισπασμό" απέναντι στο συνέδριό τους. Μάλιστα, η ΝΔ ουσιαστικά προαναγγέλλει έκτροπα την Παρασκευή, καταλογίζοντας προκαταβολικά στον ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη για αυτά. Φαίνεται ότι η πρόσφατη πρόταση του Μιχαλολιάκου για συνεργασία συγκίνησε τόσο τη ΝΔ, που πλέον έχει επιλέξει ανοιχτά την πολιτική της συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή».

Καταλήγοντας το κυβερνών κόμμα τονίζει: «Ο δημοκρατικός κόσμος της Βόρειας Ελλάδας θα απαντήσει αποφασιστικά μέσα από τη μαζική του συμμετοχή στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης. Η εποχή των Γκοτζαμάνηδων και των τρίκυκλων έχει τελειώσει και όσοι θέλουν να την αναβιώσουν θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει».