Σε πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη θα μιλήσει στις 7:30 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Ενώνουμε δυνάμεις απέναντι στον σκοταδισμό και την οπισθοδρόμηση», το μήνυμα που θα στείλει ο πρωθυπουργός.

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Θα μιλήσει στην πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης - Όχι στο μίσος και τον εθνικισμό». Η ομιλία του πρωθυπουργού είναι προγραμματισμένη για τις 19.30 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.

Η Θεσσαλονίκη λέει «ναι» στη δημοκρατία και όχι στον εθνικισμό και το διχασμό, είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτή τη συγκέντρωση.

Ο πρωθυπουργός θα απευθύνει «προσκλητήριο Δημοκρατίας» και θα προειδοποιήσει πως είναι άλλο ο πατριωτισμός και άλλο η πατριδοκαπηλεία.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης έχει πλήρως ευθυγραμμιστεί με την ρητορική της ακροδεξιάς πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας και της έχει παραδώσει τα κλειδιά του κόμματος, ενώ από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία απαντά ότι όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με τις αντισυγκεντρώσεις που έχουν ανακοινωθεί στη συμπρωτεύουσα, αλλά ότι έχει στραμμένη την προσοχή της στο συνέδριο του κόμματος στην Αθήνα.