Για άγρια φορολόγηση της εργατικής τάξης και εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια, κατηγόρησε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας την κυβέρνηση, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό και μέσω ανακοίνωσης, αντίστοιχα.

 

Τα έσοδα του προϋπολογισμού προέρχονται από την άγρια φορολόγηση της εργατικής τάξης

Τα έσοδα του προϋπολογισμού δεν προέρχονται από τους μεγαλομετόχους των επιχειρηματικών ομίλων, αλλά από την άγρια φορολόγηση της εργατικής τάξης, ανέφερε, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή, η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου.

«Τα έσοδα του προϋπολογισμού δεν προέρχονται από τη φορολόγηση των μεγαλομετόχων των επιχειρηματικών ομίλων, δηλαδή των πλουσίων. Αυτοί έχουν τις περισσότερες φοροαπαλλαγές. Γι' αυτό η συμβολή τους είναι μόλις το 6%. Αυτό ίσχυε πάντα και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, το ίδιο ισχύει και με τον ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε η βουλευτής του ΚΚΕ και πρόσθεσε: «Τα περισσότερα έσοδα είναι από την άγρια φορολόγηση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και ταυτόχρονα εξοικονομείτε πόρους από τη μείωση δαπανών, που είναι για τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Γι' αυτό χιλιάδες μικρά παιδιά δεν θα βρουν πάλι θέση το 2019 σε παιδικό σταθμό, αφού κόψατε τις δαπάνες για τη δημιουργία νέων». Η κ. Μανωλάκου κατήγγειλε ότι προγραμματίζονται έσοδα «και μέσα από τις διάφορες μορφές ιδιωτικοποιήσεων σε στρατηγικούς τομείς, υπονομεύοντας την άμυνα και ασφάλεια της χώρας, από τηλεπικοινωνίες, ενέργεια, αεροδρόμια, λιμάνια κ.ο.κ.».

Η βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις καλύπτονται από τον νόμο προστασίας ξένων κεφαλαίων με τον οποίο «απαλλάσσονται φορολογικά, απαγορεύεται η απαλλοτρίωσή τους, επιτρέπεται η χρησιμοποίηση αλλοδαπού δυναμικού. Είναι ο νόμος του 1953 προσαρμοσμένος στο άρθρο 107 του Συντάγματος, που το ΚΚΕ προτείνει την κατάργησή του, αλλά εσείς κάνετε ότι δεν ακούτε, όλοι σας. Δίνετε τον πλούτο της χώρας στα σαγόνια των επιχειρηματικών ομίλων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ και καταδικάζετε την πλειοψηφία του λαού σε φτώχεια και δυστυχία».

«Σε αυτό το φιλόδοξο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων η κυβέρνηση έχει περιλάβει από τα Ελληνικά Πετρέλαια, μέχρι τη ΔΕΣΦΑ, την ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΘ και λιμάνια, με πρώτο και καλύτερο αυτό της Αλεξανδρούπολης, αφού μετατρέπεται με γρήγορους ρυθμούς σε βάση εφόρμησης των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, μετατρέπεται ουσιαστικά σε βάση υποδοχής και συναρμολόγησης Νατοϊκών ελικοπτέρων και ίσως και ηλεκτρονικής επιτήρησης της Μαύρης Θάλασσας και των Στενών του Βοσπόρου» συμπλήρωσε η κ. Μανωλάκου.

Μνημείο βαθύτερης εμπλοκής στα αμερικανονατοϊκά σχέδια ο «στρατηγικός διάλογος» Ελλάδας-ΗΠΑ

«Ο "στρατηγικός διάλογος" ανάμεσα στις κυβερνήσεις Ελλάδας-ΗΠΑ αποτελεί ένα μνημείο που αποτυπώνει τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια» υπογραμμίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

Όπως επισημαίνει «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναδεικνύεται ως ο καλύτερος συνέταιρος των ΗΠΑ, στην περιοχή: Προωθεί με συνέπεια τους σχεδιασμούς για την ισχυροποίηση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και την Αν. Μεσόγειο, με στόχο την αποδυνάμωση της επιρροής της Ρωσίας. Αυτό το στόχο υπηρετεί και η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ενισχύει κι επεκτείνει τις αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα. Συμμετέχει στη λεγόμενη εκστρατεία "κατά της τρομοκρατίας" που αποτέλεσε όλα αυτά τα χρόνια το όχημα για επεμβάσεις και πολέμους εναντίον χωρών και λαών της περιοχής. Προωθεί στενότερη συνεργασία με κράτη - τρομοκράτες, όπως το Ισραήλ».

«Για όλους αυτούς τους λόγους που αποτυπώνονται καθαρά και κυνικά στο Κοινό Ανακοινωθέν του "Στρατηγικού Διαλόγου", η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παίρνει τα εύσημα ότι επί της δικής της θητείας, οι σχέσεις με τις ΗΠΑ βρίσκονται στην καλύτερή τους φάση. Και μόνον αυτό αποτελεί τεράστια πρόκληση για τον ελληνικό λαό που γνωρίζει καλά τι έχει βιώσει και ο ίδιος, αλλά και οι άλλοι λαοί, απ' την πολιτική των ΗΠΑ» αναφέρει η ανακοίνωση προσθέτοντας πως «τα ανταλλάγματα αυτής της εγκληματικής πολιτικής δεν αφορούν το λαό, ούτε προστατεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Το ακριβώς αντίθετο. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και μπαίνει στο επίκεντρο των οξυμένων ανταγωνισμών στην περιοχή».

«Κερδισμένοι θα είναι μόνο εκείνα τα τμήματα του κεφαλαίου που θα επωφεληθούν απ’ τις ενεργειακές και άλλες επιχειρηματικές συμπράξεις, οι οποίες μεταξύ άλλων παραδίνουν τον δημόσιο πλούτο της χώρας σε εγχώρια και ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.