Για κυνική ομολογία της βουλεύτριας της ΝΔ, Κ. Μάρκου για τα σχέδια του κόμματός της για την επιστροφή του ΔΝΤ στην Ελλάδα, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή ομιλία της στη Βουλή και σημειώνει ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν αντέχει λεπτό χωρίς μνημόνια».

«Με την πολιτικά χυδαία, αλλά κατά βάση ανερμάτιστη, ομιλία της βουλεύτριας της ΝΔ  Μάρκου δύσκολα θα ασχολιόμασταν αν η ίδια δεν τελείωνε την τοποθέτησή της στη βουλή με την κυνική ομολογία ότι ο Κ. Μητσοτάκης θα φέρει στην Ελλάδα πίσω το ΔΝΤ!», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιο που εξέδωσε για την ομιλία της βουλευτού της ΝΔ Κατερίνας Μάρκου στη Βουλή.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει τα λεγόμενα της κ. Μάρκου που, όπως αναφέρει, κατάγραφηκαν και στα επίσημα πρακτικά: «Τέτοια είναι η επιτυχία, που η χώρα βρίσκεται εκτός αγορών. Για να το καταλάβουν οι ψηφοφόροι: Είναι σαν σε μια οικογένεια να μην έχει κανένας εισόδημα, να μην υπάρχει κανείς να βοηθήσει, ενώ η οικογένεια ζει με προθεσμία από ένα μικρό μασούρι χρημάτων, που τελειώνουν, μέχρι να ξαναέρθει το ΔΝΤ. Αλλά τότε ο κ. Τσίπρας ξέρει ότι δεν θα είναι Κυβέρνηση. Και φαντάζεται ότι θα παρακολουθεί από την εξέδρα, πετώντας πέτρες».

Ο κ. Μητσοτάκης δεν αντέχει λεπτό χωρίς μνημόνια

Κατόπιν αυτών, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως «είναι φανερό ότι ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να ξαναγυρίσει η χώρα σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής χρεοκοπίας. Ο κ. Μητσοτάκης δεν αντέχει λεπτό χωρίς μνημόνια, γιατί του χρειάζονται, ως άλλοθι, για το σκληρό, νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά του».

«Βέβαια», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «οι πολίτες, που με τις θυσίες τους πλήρωσαν τις λανθασμένες προβλέψεις και τις απάνθρωπες πολιτικές του ΔΝΤ, δεν θα κάνουν τη χάρη στον κ. Μητσοτάκη, ούτε στους βουλευτές του, που δεν ενδιαφέρονται ούτε καν να κρύψουν τα σχέδιά του».