«Το πραγματικό πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης το διαμορφώνουν οι πραγματικές καταστάσεις και ανάγκες των πολιτών και της κοινωνίας», είπε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" και επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως με κορυφαίο ζήτημα το Μακεδονικό αποπροσανατολίζει τον κόσμο από τον δικό της ακροδεξιό και νεοφιλελεύθερο λόγο.

«Από τη ΝΔ κατατίθεται ένας ακροδεξιός, νεοφιλελεύθερος, λαϊκιστικός λόγος, αυτό προσδίδει και την αμηχανία στην στάση της έναντι της κυβέρνησης» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης και συνέχισε: «Λίγο πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος και τη ΔΕΘ κατήγγειλαν την κυβέρνηση για προετοιμασία τέταρτου μνημονίου, αμέσως μετά για παροχολογία, αυτή την στιγμή υπάρχει αμηχανία και έλλειψη σαφούς προγραμματικής πρότασης.

Όταν αποσαφηνίζονται τα πράγματα, εμφανίζεται το ακραίο, νεοφιλελεύθερο πρόσωπο, όπως ότι θα "πετάξουμε έξω" χιλιάδες συμβασιούχους, που δημιουργήθηκαν επί των ημερών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ... για να βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι σε ιδιόμορφο καθεστώς ομηρείας και να υποαμείβονται σε πολλές περιπτώσεις. Ή για επαναφορά των προσλήψεων στο καθεστώς της μίας ανά πέντε αποχωρήσεις, στο Δημόσιο και την Αυτοδιοίκηση, που εκ των πραγμάτων θα οδηγήσει σε μία διαρκή υποστελέχωση και αδυναμία του δημόσιου τομέα να επιτελέσει τον ρόλο του». Σημείωσε ότι, καθώς «αυτό δεν είναι ευνοϊκό πεδίο για την ΝΔ, υπερμεγεθύνονται σε διαστάσεις που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα προβλήματα όπως το θέμα της παραβατικότητας. Ξαφνικά, ένας πορτοφολάς εξισώνεται με ένα δίκτυο εμπορίας όπλων ή διακίνησης ναρκωτικών. Όλα αλέθονται και βγαίνει το αφήγημα περί "νόμου και τάξης", ότι η κυβέρνηση δείχνει "ανοχή χωρίς προηγούμενο", χωρίς να καταλαβαίνουν ποιες είναι οι συνθήκες σήμερα, οι επιπτώσεις της φτώχειας στην μικρή παραβατικότητα, πραγματικά ερωτήματα».

«Κορυφαίο, βέβαια, είναι το Μακεδονικό από όπου η ΝΔ προσδοκά με υιοθέτηση ακροδεξιάς ρητορικής να μειώσει οποιεσδήποτε πιέσεις μπορεί να δέχεται από τα δεξιά της. Βλέποντας ότι έχει εξαντλήσει την όποια δυνατότητα είχε να κερδίσει κάποιους από τον ενδιάμεσο χώρο, έχει επιλέξει τακτικά αλλά και ουσιαστικά να τραβήξει κόσμο από τα δεξιά της» επισήμανε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς τον δήμο Αθηναίων σημείωσε ότι είναι υπόθεση λίγων ημερών για να επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ το πρόσωπο που θα στηρίξει ως υποψήφιο δήμαρχο.

Σχετικά με τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και της εφημερίδας "Η Καθημερινή" σχολίασε δηλώσεις του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη και στελεχών της ΝΔ που συντείνουν περίπου στο ότι η μη συμμετοχή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε εκπομπές του ΣΚΑΪ διευκόλυνε την επίθεση, και παρατήρησε: «Πρόκειται για επικίνδυνο, ανόητο συμψηφισμό που μόνο να διευκολύνει μπορεί αυτή την ρητορική που έχει υιοθετήσει η επίσημη πια έκφραση της ΝΔ, η διχαστική, πολωτική ρητορική. Είναι επιζήμια για τη δημοκρατία συνολικά μία τέτοια αντίληψη». Κατηγόρησε, μάλιστα, τη ΝΔ πως με αυτή τη στάση έρχεται να υπονομεύσει το αρραγές μέτωπο απέναντι στις τρομοκρατικές ενέργειες.

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στη δήλωση του Γιάννη Αλαφούζου, σύμφωνα με τον οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ο "ηθικός αυτουργός" της βομβιστικής επίθεσης και σημείωσε: «Ο κ. Αλαφούζος έφτασε να χαρακτηρίσει "ηθικό αυτουργό" τον ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι η δήλωση αυτή καθαυτή επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής του ΣΥΡΙΖΑ να μην πηγαίνει σε ένα κανάλι που δεν είναι τελικά δημοσιογραφικό. Δεν είναι τηλεοπτικό μέσο, αλλά όργανο στα χέρια συγκεκριμένων οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων».