Τον αποτροπιασμό τους για την έκρηξη βόμβας έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι εκφράζουν τα κόμματα. «Για αποκρουστική ενέργεια», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. Καταδικάζει το ΔΗΣΥ. «Αδίστακτοι και δειλοί, αναφέρει το Ποτάμι. «Έντονη ανησυχία για την έξαρση του φαινομένου της εξτρεμιστικής βίας», λέει η Ένωση Κεντρώων. Πλήρη διαλεύκανση ζητάει το ΚΚΕ. Απεχθής και άθλια ενέργεια, σημειώνουν οι ΑΝΕΛ. «Αποτρόπαιη και προβοκατόρικη η έκρηξη», κατά το ΛΑΕ. 

ΣΥΡΙΖΑ: Αποκρουστική ενέργεια

Η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που οδήγησε μάλιστα και στον τραυματισμό δύο ανθρώπων, είναι μια αποκρουστική ενέργεια, που βρίσκει απέναντί της ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Αναμένουμε από τις έρευνες των αρμόδιων αρχών να φωτιστεί η υπόθεση και να συλληφθούν οι δράστες. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον τραυματισμένο αστυνομικό που πήγε να ελέγξει το περιστατικό, καθώς και στον νεωκόρο της εκκλησίας. 

ΔΗΣΥ: Καταδικάζουμε την αποτρόπαια πράξη - Χρειάζεται επειγόντως σχέδιο εξάρθρωσης των απειλών

Η Υπεύθυνη Εσωτερικών & Προστασίας του Πολίτη, Εύη Χριστοφιλοπούλου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Μέρες εορτών είχαμε έκρηξη βόμβας, χωρίς καμία προειδοποίηση, στον Πολιούχο των Αθηνών Αγ. Διονύσιο και μάλιστα την ώρα προσέλευσης πιστών.

Καταδικάζουμε την αποτρόπαια αυτή πράξη και εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους συνανθρώπους μας που τραυματίστηκαν.

Δεν αρκούν όμως οι λεκτικές καταδίκες. Τα αλλεπάλληλα διαφορετικά περιστατικά καταδεικνύουν το πρόβλημα Ασφάλειας που αντιμετωπίζει η χώρα. Χρειάζεται επειγόντως σχέδιο εξάρθρωσης των απειλών αυτών απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Η κυβέρνηση ας πάψει να είναι έρμαιο των ιδεοληψιών της και ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της.

ΚΚΕ: Πλήρη διαλεύκανση της βομβιστικής επίθεσης στον Αγ. Διονύσιο

Την «πλήρη διαλεύκανση της βομβιστικής επίθεσης στον Αγ. Διονύσιο, που θα μπορούσε να είχε ακόμη πιο αρνητικές συνέπειες», ζητά το ΚΚΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Στην ίδια ανακοίνωση το ΚΚΕ αναφέρει ότι «πρέπει αποφασιστικά να αποκρουστεί το κλίμα αποπροσανατολισμού και τρομοκρατίας, που αντικειμενικά προωθείται μέσα από τις συνεχόμενες τέτοιες ενέργειες, οι οποίες είναι "βούτυρο στο ψωμί" όλων όσοι θέλουν να φοβίσουν το λαό και να επιβάλουν "άκρα του τάφου σιωπή"».

ΑΝΕΛ: Απεχθής και άθλια ενέργεια

Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θεόδωρος Τοσουνίδης, δήλωσε:

 «Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που σημειώθηκε έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, χωρίς καμία προειδοποίηση και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του αστυνομικού και του νεωκόρου.

Ήταν μια απεχθής και άθλια ενέργεια. Ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε θύματα.

Κάθε πράξη βίας, από όπου και αν προέρχεται, είναι καταδικαστέα και πρέπει να μας βρίσκει όλους σε ενιαίο μέτωπο απέναντί της.

Ποτάμι: Αδίστακτοι και δειλοί

Το χτύπημα στο κέντρο της πόλης και μάλιστα έξω από έναν από τους μεγαλύτερους ναούς της Αθήνας έχει ένα διπλά ανησυχητικό μήνυμα. Τα θύματα θα μπορούσαν να ήταν περισσότερα, θα μπορούσαν να ήταν παιδιά – ο προαύλιος χώρος του Αγίου Διονυσίου είναι συνήθως γεμάτος με παιδιά και μητέρες με καρότσια.

Αλλά, αυτές οι σκέψεις προφανώς δεν απασχολούν τους αδίστακτους βομβιστές. Με οδηγό το τυφλό μίσος - για ποιόν άραγε; - καταφεύγουν σε μια εγκληματική πράξη δειλίας.

Η πολιτεία οφείλει να τους βρει και να τους τιμωρήσει παραδειγματικά.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον νεωκόρο και τον αστυνομικό.

Ένωση Κεντρώων: Έντονη ανησυχία για την έξαρση του φαινομένου της εξτρεμιστικής βίας στη χώρα μας

 Ο βουλευτής Α᾽ Αθηνών της Ένωσης Κεντρώων και αντιπροέδρος της Βουλής Μάριος Γεωργιάδης, σημειώνει:

Η τυφλή επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί χωρίς καμία προειδοποίηση σε έναν από του πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αθήνας και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ανθρώπων, προκαλεί έντονη ανησυχία και δυστυχώς επιβεβαιώνει τις ανησυχίες της Ένωσης Κεντρώων για την έξαρση του φαινομένου της εξτρεμιστικής βίας στη χώρα μας.

Δυστυχώς για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών δεν αρκούν οι καταδικαστικές δηλώσεις Κυβερνητικών στελεχών αλλά απαιτείται μια συνολική προσέγγιση και σοβαρή προσπάθεια όλων ώστε να υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα σε τρεις βασικούς τομείς δράσης:

  • την κατοχύρωση της ασφάλειας των πολιτών
  • την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης
  • τη συνεργασία με διεθνείς εταίρους

Πρέπει ως δημοκρατική κοινωνία και ως πολιτικό σύστημα, να επιδείξουμε αποφασιστικότητα στην προάσπιση των δημοκρατικών αξιών μας και του δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών για ασφάλεια.

Λαϊκή Ενότητα: Αποτρόπαιη και προβοκατόρικη η έκρηξη στον Άγιο Διονύση

Η ΛΑ.Ε καταδικάζει την αποτρόπαιη έκρηξη μηχανισμού μπροστά στον χώρο του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι, η οποία είχε ως συνέπεια και τον τραυματισμό δυο συμπολιτών μας.

Η απαράδεκτη τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού μπροστά στον Άγιο Διονύση, ανεξάρτητα από ποιοι μπορεί να αναλάβουν την ευθύνη, μόνο ως προβοκατόρικη ενέργεια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, η οποία εκ των πραγμάτων αποβλέπει στον εκφοβισμό και την συντηρητικοποίηση των πολιτών.