Αναβάλλεται για αύριο ή μεθαύριο η κρίσιμη, για το μέλλον της συγκυβέρνησης, συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, ενώ σε εξέλιξη είναι αυτή τη στιγμή η συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας του κόμματος.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε ότι δεν θα προβεί σε δηλώσεις πριν τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό που προσδιόρισε για την Παρασκευή το μεσημέρι.

Ο σκοπός που αρχικά συγκλήθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ ήταν για να αποσαφηνιστούν οι προθέσεις των κοινοβουλευτικών και υπουργικών στελεχών του συγκυβερνώντος κόμματος και το αν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ζητήσει τις παραιτήσεις εκείνων που προτίθενται να υπερψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών ή να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι για να συνεχίσει να έχει τα κοινοβουλευτικά προνόμια αρχηγού κόμματος, αν οι ΑΝΕΛ φύγουν από την κυβέρνηση, ο Πάνος Καμμένος πρέπει να έχει τουλάχιστον πέντε βουλευτές. Αυτή τη στιγμή η ΚΟ του κόμματος έχει 7 βουλευτές μαζί με τον πρόεδρο του κόμματος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, την «γραμμή» του Πάνου Καμμένου ακολουθούν η υφυπουργός Άμυνας Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά και ο βουλευτής Κώστας Κατσίκης, ενώ δεν έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους οι Ζουράρης, Κόκκαλης και η Έλενα Κουντουρά, αν και πληροφορίες θέλουν την υπουργό Τουρισμού να ψηφίζει τη συμφωνία των Πρεσπών. Την πρόθεσή της να μην συμμετάσχει στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, γνωστοποίησε με επίσημη δήλωσή της η υφυπουργός Εσωτερικών και στέλεχος του κόμματος, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία επανέλαβε τη στήριξή της στην κυβέρνηση.

Παπαχριστόπουλος: Θα ψηφίσω τη Συμφωνία και θα παραδώσω την έδρα μου

«Είμαι βουλευτής των ΑΝΕΛ και θα παραμείνω μέχρι να τελειώσει το πλέγμα πτώσης κυβέρνησης» δήλωσε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος το πρωί στον ΑΝΤ1 διευκρινίζοντας ότι θα παραδώσει την έδρα του, την ημέρα που θα εκλείψει η πιθανότητα πτώσης της κυβέρνησης.

«Είμαι ο τελευταίος που θα ρίξει λάδι στη φωτιά. Η ψυχραιμία είναι η καλύτερη συνταγή για αυτήν την κατάσταση», είπε κληθείς να απαντήσει για το αν θα είναι στη συγκυβέρνηση οι ΑΝΕΛ μετά από δύο μέρες.

 «Δεν ρίχνεις την κυβέρνηση που φτιάχτηκε για να πολεμήσει τη διαπλοκή. Η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της», τόνισε.

Στη δημοσιότητα το νέο λογότυπο των ΑΝΕΛ

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» το νέο λογότυπο τους, μια σύνθεση του ονόματος του κόμματος με μια κόκκινη γραμμή στα αριστερά.

ANEL logo 090119

Στο σχετικό βίντεο που συνοδεύει την παρουσίαση του νέου λογότυπου των ΑΝΕΛ αναφέρεται: «Οι κόκκινες γραμμές είναι η περηφάνια μας. Οι κόκκινες γραμμές γράφουν την ιστορία μας. Οι κόκκινες γραμμές τιμούν τους προγόνους μας. Οι κόκκινες γραμμές είναι η ανεξαρτησία και η δύναμή μας. Ανεξάρτητοι Έλληνες. Τώρα πιο αποφασισμένοι από ποτέ».