Νέα σκληρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, αυτή τη φορά κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, παράλληλα, κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να σχηματίσουν κοινό προοδευτικό μέτωπο για να προστατεύσουν τους θεσμούς και για να διαφυλάξουν την πολιτική ομαλότητα.

Έκκληση στις δημοκρατικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης σε ένα κοινό προοδευτικό μέτωπο, απηύθυνε, από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν μόνο την πορεία της οικονομίας αλλά και την ποιότητα του ίδιου του πολιτεύματός μας.

«Το σκοτεινό πρόσωπο της διακυβέρνησης Τσίπρα ρίχνει βαριά σκιά επάνω στη δημοκρατία μας. Γιατί όταν η δικαιοσύνη γίνεται εργαλείο για πολιτικές διώξεις, η δημοκρατία απειλείται. Γιατί όταν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν είναι ελεύθερα να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση χωρίς να δέχονται απειλές, η δημοκρατία υπονομεύεται. Γιατί όταν καταδικασμένοι και αμετανόητοι τρομοκράτες, με την ανοχή της κυβέρνησης, κάνουν προκλητικές βόλτες στο κέντρο της Αθήνας, σχεδιάζοντας ενδεχομένως το επόμενό τους χτύπημα, η δημοκρατία τραυματίζεται» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της ΝΔ δεν άφησε ασχολίαστη την πιθανότητα η κυβέρνηση να μείνει χωρίς πλειοψηφία στη Βουλή, αν τελικά αποχωρήσουν από την συγκυβέρνηση οι ΑΝΕΛ.  «Τα σενάρια περί εκλογών τον Οκτώβριο με κυβέρνηση μειοψηφίας θα συνιστούν πρωτοφανή παραβίαση της δημοκρατικής τάξης» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ υπενθύμισε τόσο το γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας, το 2015, επικαλέστηκε την απώλεια της δεδηλωμένης για να ζητήσει εκλογές, όσο την εποχή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. «Όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης βρέθηκε με 150 βουλευτές προκήρυξε αμέσως εκλογές. Δεν έμεινε ούτε μια μέρα παραπάνω. Δεν του το επέβαλαν ούτε οι πολιτικοί του αντίπαλοι ούτε ο ρυθμιστής του πολιτεύματος. Του το υπέδειξε η δημοκρατική του συνείδηση».

«Η πατρίδα μας χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση που να εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία για όλους τους Έλληνες. Όχι μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που θα χρειαστούν ειδικό συνεργείο για να τους ξεκολλήσουν από τις καρέκλες τους όταν χάσουν τις εκλογές», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ο μίζερος κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ δύει και ανατέλλει ο αισιόδοξος κόσμος της ΝΔ», ανέφερε για την επόμενη ημέρα της χώρας ο αρχηγός της ΝΔ.