«Δεν είναι δυνατόν ο κ. Τσίπρας να απολαμβάνει την εξουσία με ακροδεξιά βαρίδια και στο τέλος να αναζητά κεντροαριστερούς γυρολόγους για να διασωθεί από το ναυάγιο», δήλωσε ο γραμματέας του κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης μιλώντας στην ΕΤ1.

«Είδαμε έναν αλληλοεκβιασμό», πρόσθεσε ο κ Χριστοδουλάκης, «μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων σε πανελλήνια μετάδοση: ο ένας με συνέντευξη κι ο άλλος με το σποτάκι! Πρόκειται για άθλια εικόνα και πολύ επικίνδυνη για τη χώρα πάνω σε κρίσιμα εθνικά ζητήματα».

Σύμφωνα με τον γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής τα σενάρια ως προς την εξέλιξη της διαμάχης των κυβερνητικών εταίρων είναι τα εξής: «πρώτον, ας υποθέσουμε ότι ο Πάνος Καμμένος αίρει την εμπιστοσύνη του προς την Κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας προχωρά σε ψήφο εμπιστοσύνης. Σε περίπτωση που δεν πάρει 151 ψήφους, την επόμενη μέρα πρέπει να προκηρύξει εκλογές. Κυβέρνηση μειοψηφίας, αν και συνταγματικά προβλέπεται, δεν μπορεί να σταθεί πολιτικά, ειδικά σε μία τόσο κρίσιμη πολιτική συγκυρία. Δεύτερον, αν ο Καμμένος αποσύρει την εμπιστοσύνη του προς την Κυβέρνηση και ο Τσίπρας βρει ψήφους για να συγκεντρώσει εκ νέου 151, τότε θα οδηγηθούμε σε μια τεχνητή κυβερνητική πλειοψηφία ρεφενέ, που αποσπά "από δω και από εκεί" βουλευτές για να μην απαγκιστρωθεί από την καρέκλα της εξουσίας».

Σχετικά με τις αναφορές που έχουν ακουστεί περί αποστασίας βουλευτών ο κ. Χριστοδουλάκης θύμισε δήλωση του Α. Τσίπρα την 1/12/2014 στην οποία ο πρωθυπουργός είχε πει: «αν ένας βουλευτής καταστρατηγεί τα όρια του κόμματός του και μεταπηδά σε άλλο κόμμα αυτό είναι αποστασία. Και όποιος διεκδικεί την ψήφο αυτού του βουλευτή, οδηγεί τη χώρα σε αποσταθεροποίηση». Συμπλήρωσε ότι το διαζύγιο Τσίπρα-Καμμένου είτε είναι βελούδινο είτε όχι δεν μπορεί να εξαγνίσει μια ολόκληρη κυβερνητική θητεία τεσσάρων ετών που πηγαίνουν χέρι-χέρι.

Αναφορικά με την επίσκεψη της Α. Μέρκελ ο Μανώλης Χριστοδουλάκης επεσήμανε ότι θέλησε για την οικονομική κρίση να στείλει το μήνυμα ότι «τελείωσε το πρόβλημα της, αλλά δυστυχώς οι Έλληνες δεν μπορούν να πεισθούν ότι τελείωσαν τα δικά τους μας».

Ως προς μεταναστευτικό, είπε ότι «αν η κυρία Μέρκελ, εκτός από την Αθήνα επισκεφτεί και τη Μόρια θα διαπιστώσει ότι οι συνθήκες διαβίωσης και υποδομών όχι μόνο δεν έχουν βελτιωθεί, αλλά πολύ περισσότερο την Τρίτη δυστυχώς είχαμε και νεκρό εξαιτίας του ψύχους και τα αποτελέσματα των συμφωνιών διευκόλυνσης της με τον Α. Τσίπρα» και για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι προφανώς «ήρθε για να την στηρίξει».

«Αυτή η Συμφωνία αντί να κλείνει μέτωπα, ανοίγει το δρόμο για πολύ σοβαρότερα στο μέλλον. Το Κίνημα Αλλαγής δεν θα την ψηφίσει στη Βουλή» επανέλαβε ο κ. Χριστοδουλάκης.