Την πεποίθησή του ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκη θα συγκροτήσει μία πραγματικά μεταρρυθμιστική κυβέρνηση, διακήρυξε ο πρόεδρος της Δράσης, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στο συνέδριο του κόμματός του.

Ξεκίνησε την ομιλία του με τον στίχο του γνωστού τραγουδιού της Άλκηστις Πρωτοψάλτη, "είμαστε ακόμη ζωντανοί", και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα τα τελευταία έξι χρόνια ήταν μία χώρα που περίσσεψε ο λαϊκισμός και το ψέμα, και στο πλαίσιο αυτό ήταν δύσκολη η προσπάθεια να κρατηθεί ζωντανή η Δράση και να μείνουν ζωντανές οι προσπάθειες να δημιουργηθεί μία πραγματικά μεταρρυθμιστική κυβέρνηση που «ακράδαντα πιστεύω ότι θα δημιουργήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Η συνεργασία με τη ΝΔ, είπε ο κ. Σκυλακάκης, συνεπάγεται την αναστολή της κομματικής μας δράσης, εν τω μεταξύ η Κεντρική Επιτροπή θα λειτουργήσει ως θεματοφύλακας των ιδεών μας.

Περιέγραψε με μελανά χρώματα την πραγματικότητα λέγοντας: «Η Ελλάδα είναι σε ένα σταυροδρόμι μεταξύ αναγέννησης και καταστροφής. Η ζωή του μέσου πολίτη είναι ζοφερή, ανεργία 20%, ένας στους τρεις με μισθό κάτω από 700 ευρώ, αρνητική αποταμίευση, οι μισοί Έλληνες χρωστούν σε εφορία ή ασφαλιστικά ταμεία και πολλοί καταφεύγουν στην μαύρη οικονομία, η μεσαία τάξη είναι σε απόγνωση... Το τρίτο πρόγραμμα ήταν αυτοκτονικό για τη χώρα, το αποτέλεσμα είναι ότι είμαστε σε χειρότερη θέση, ενώ η χώρα είναι έξω από τις αγορές». Ο κ. Σκυλακάκης εκτίμησε ότι «ο πρωταίτιος της καταδίκης μας στην μιζέρια είναι ο τρόπος με τον οποίο εξελίχθηκε και λειτουργεί το κράτος». Υποστήριξε ότι ενώ σε άλλες χώρες μπορεί η κρίση να οφείλεται σε ποικίλους παράγοντες ή στον τραπεζικό τομέα -όπως στην Κύπρο-, εμάς μας κατέστρεψε ο τρόπος που λειτουργούσε το ελληνικό κράτος με την συνευθύνη όλων όσων το χειρίστηκαν». Και πρόσθεσε ότι βιώνουμε τις συνέπειες της μεταφοράς της καταστροφής του κράτους στον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Σκυλακάκης υποστήριξε ότι ακόμη και τώρα το κράτος απομυζά τους οικονομικούς πόρους και εμποδίζει την επιχειρηματική δραστηριότητα και υποστήριξε: «Ή το έθνος θα νικήσει τον κρατισμό ή ο κρατισμός θα καταστρέψει το έθνος». Είπε ότι υπάρχουν σχέδια για να απογειωθεί η Ελλάδα, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι αυτό θα γίνει με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και έκλεισε λέγοντας ότι 25 χρόνια μετά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, του οποίου υπήρξε σύμβουλος μαζί με την Μιράντα Ξαφά, ο Κυριάκος συνεχίζει μία προσπάθεια αλλά έχοντας μαζί του ένα ευρύτερο μεταρρυθμιστικό μέτωπο, στο οποίο θα συνδράμει η Δράση.

Δείτε επίσης: