Ξεκίνησε, πριν από λίγο, η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην πλατεία Κουμουνδούρου. 

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα βρεθούν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, μετά και την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση και η συμφωνία των Πρεσπών.

Το Μαξίμου ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιλέξει διαδικασίες fast track, για τη συζήτηση και την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Ο κ. Μητσοτάκης για ακόμη μία φορά το βάζει στα πόδια. Φοβάται την τετ α τετ αντιπαράθεση σε debate για τη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί πολύ απλά δεν του έχει μείνει κανένα επιχείρημα», σημειώνει το Μαξίμου.

Η Νέα Δημοκρατία απέρριψε το τηλεοπτικό ντιμπέιτ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας πως αυτή θα συζητηθεί διεξοδικά στη Βουλή, εκτός αν ο πρωθυπουργός προκηρύξει εκλογές όποτε το ντιμπέιτ για έχει προεκλογικό χαρακτήρα.

«Με την εξασφάλιση της ψήφου εμπιστοσύνης η κυβέρνηση έχει πλέον ένα καθαρό πολιτικό τοπίο, έναν καθαρό πολιτικό ορίζοντα, έχει ελεύθερο το δρόμο να ολοκληρώσει αυτά που ήρθε να κάνει», τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Δεν ζητώ κομματική πειθαρχία, αλλά σεβασμό στην κοινή πορεία, τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής .

Κατά συνείδηση ψήφο των βουλευτών για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αποφάσισε το Ποτάμι.