Διχασμό και στην οικογένεια Παπανδρέου προκαλεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος εμφανίζεται θετικός απέναντι στην κύρωσή της, ενώ ο αδερφός του Νίκος (υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ) λέει ότι έχει σοβαρές επιφυλάξεις και συμμερίζεται τους χειρισμούς της Φώφης Γεννηματά.

Με μια λιτή δήλωση στον ιστότοπο newpost.gr, ο Νίκος Παπανδρέου, αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, εκφράζει τη στήριξή του στη θέση της Φώφης Γεννηματά.

Ο Νίκος Παπανδρέου αναφέρει: «Έχω σοβαρές επιφυλάξεις με τις προβλέψεις της Συμφωνίας των Πρεσπών και άρα συμμερίζομαι πλήρως τους χειρισμούς της Φώφης Γεννηματά και τις αποφάσεις των οργάνων του ΚΙΝΑΛ για την μη υπερψήφισή της από το ελληνικό Κοινοβούλιο»

Γιώργος Παπανδρέου: Καταστροφή ο διχασμός σε πατριώτες και μειοδότες

«Καταστροφή ο διχασμός σε πατριώτες και μειοδότες», δηλώνει στην Εφημερίδα των Συντακτών ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για τη Συμφωνία των Πρεσπών και λέει όχι στην εργαλειοποίηση του θέματος.

Υποστηρίζει ότι η γνώμη του για τη συγκεκριμένη συμφωνία είναι γνωστή και «την έχω διατυπώσει πολύ καθαρά εδώ και μήνες στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής».

Για τον διάλογο μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων

Σχετικά με το διάλογο για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, τον οποίο επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι χρειάζεται ένα ευρύ μέτωπο ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και τον εθνικισμό.