«Οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της ακραίας πόλωσης για το μακεδονικό να δουν πού οδηγεί και ποιους ευνοεί αυτή η αντιπαράθεση, γιατί πρόκειται πολλές φορές για μικροκομματική μυωπία που οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο», δήλωσε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης στο «Πρακτορείο 104,9 FM» για την επίθεση κατά της Θεοδώρας Τζάκρη.

«Οι πρακτικές των τραμπούκων και των φασιστών δεν έχουν θέση στη δημοκρατία μας. Ο εμπρησμός του σπιτιού της κ. Τζάκρη και άλλες αθλιότητες που συνέβησαν τις τελευταίες μέρες, όπως στο σπίτι του κ. Καστόρη, πρέπει να καταδικαστούν από κάθε δημοκράτη πολίτη και κάθε δημοκρατικό πολιτικό φορέα. Η απόπειρα εκφοβισμού, όχι μόνο δεν μας πτοεί, αλλά μας κάνει πιο αποφασισμένους και είναι απολύτως βέβαιο ότι το φως θα νικήσει το σκοτάδι», τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης.

Παρατήρησε, δε, ότι «η εκτράχυνση του πολιτικού λόγου και οι αναφορές σε προδότες, σε εθνική υποχώρηση και μειοδοσία, σε μειωμένη εθνική ευθύνη, που ακούγονται εδώ και πάνω από έναν χρόνο από βουλευτές και στελέχη κομμάτων -ακόμη και του δημοκρατικού τόξου- αποτελούν το πιο εύφορο έδαφος, για να μπορέσουν να εμφανιστούν τέτοιες φασιστικές πρακτικές».

Σε ό,τι αφορά την αποψινή ψηφοφορία για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «είναι ρεαλιστικός, εφικτός ο στόχος να έχουμε την απόλυτη πλειοψηφία του 151, η οποία πέρα από τα νομικά ζητήματα -που δεν υφίστανται- εξασφαλίζει και πολιτικά ότι υπάρχει μια απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που προχωρά ένα ζήτημα». Στην κατεύθυνση αυτή κάλεσε «και τη Νέα Δημοκρατία και το εναπομείναν Κίνημα Αλλαγής στο "και 10" να το ξανασκεφτούν, να μετατοπιστούν, να πάνε σε μια θέση πιο συγκαταβατική», καθώς «είναι μια θετική συμφωνία για τη χώρα, η χώρα γυρίζει σελίδα, κλείνει σήμερα το βράδυ μία πληγή 30 ετών σε ένα ζήτημα το οποίο είναι μείζον για την εξωτερική μας πολιτική».