«Η ΝΔ υπηρετεί τον πολίτη και το έθνος, όχι τριτοκοσμικούς νόμους και αποτυχημένες ιδεολογίες», τόνισε ο Μιλιτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης μίλησε για το δίλημμα παλαιού και νέου, τονίζοντας πως παλιό είναι «το ψέμα και η συκοφαντία, να χρησιμοποιείς μεσάζοντες στα εξοπλιστικά προγράμματα και να εξαθλιώνεις τους πολίτες με υπέρμετρη φορολογία» τονίζοντας πως η ΝΔ κοιτούσε πάντα μπροστά. «Υπηρετήσαμε το μεγάλο ευρωπαϊκό όραμα της χώρας. Σε εμάς ένας είναι ο δρόμος, ο δρόμος προς την κοινωνία», είπε επισημαίνοντας πως δεν μπορούμε να μιλάνε για προστασία αδυνάτων όταν περιορίζουν τις κοινωνικές δαπάνες βάζοντας νέους φόρους. «Μιλούν για προστασία των φτωχών αυτοί που μοιράζουν μερίσματα και την ίδια στιγμή τους παίρνουν τα διαμερίσματα» είπε, τονίζοντας πως η ΝΔ οφείλει να απαντήσει στις ανάγκες της κοινωνίας.

«Εμείς έχουμε καθήκον να μην φοβηθούμε να συγκρουστούμε με οργανωμένες μειοψηφίες» είπε, ενώ αναφερόμενος στο μεταναστευτικό τόνισε πως η ΝΔ ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση προειδοποίησε για τους κινδύνους έγκαιρα, απαιτώντας γενναία μέτρα και χρηματοδότηση. «Το μεταναστευτικό αποτελεί το κυρίαρχο πρόβλημα. Για εμάς υπάρχουν θαλάσσια σύνορα. Δεν θέλουμε τα νησιά μας να γίνουν τα νησιά Ελις της Ευρώπης. Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι όσων θέλουν να μετατρέψουν τη χώρα σε μόνιμη χώρα μεταναστών» είπε χαρακτηριστικά.