Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στο χώρο της Κεντροαριστεράς και της Ανανεωτικής Αριστεράς σε μια προσπάθεια επαναθεμελίωσης και ανασυγκρότησης του χώρου και συμβολής στην προοδευτική κατεύθυνση της πολιτικής ζωής του τόπου.

«Θεωρούμε απαραίτητο σήμερα να αρχίσει ένας διάλογος όσων επιμένουν να πιστεύουν πως υπάρχει ανάγκη για τη συγκρότηση του χώρου της σύγχρονης ευρωπαϊκής Αριστεράς στον τόπο μας» σημειώνουν, σε επιστολή-πρόσκληση σε διάλογο, 36 πολίτες που ανήκουν στον χώρο της ΔΗΜΑΡ, τους Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς και τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Σε αυτό το πλαίσιο, διοργανώνουν την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, στις 11:00, στο ξενοδοχείο Στάνλεϋ, ανοιχτή συνάντηση-συζήτηση, στην οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- θα παρευρεθούν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο επικεφαλής των Μεταρρυθμιστών, Σπύρος Λυκούδης.

Στην επιστολή, την οποία υπογράφουν προσωπικότητες από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, επισημαίνεται ότι «το πολιτικό σύστημα της χώρας χαρακτηρίζεται από την αναβίωση του δικομματισμού με νέους πρωταγωνιστές τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, την αποτυχία συγκρότησης του ενδιάμεσου τρίτου πόλου σταθερότητας και βεβαίως την επικίνδυνη τρίτη δημοσκοπική θέση του ναζιστικού μορφώματος της ΧΑ». Όπως υπογραμμίζεται, χρειάζεται η επαναθεμελίωση και συγκρότηση του χώρου που μπορεί να συμβάλλει στην προοδευτική κατεύθυνση της πολιτικής ζωής του τόπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ