Ευθεία επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση για τις περιφερειακές εκλογές στη Λαμία.

Στο κατάμεστο δημοτικό θέατρο της πόλης ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως «παραπαίουσα» καθώς όπως υπογράμμισε «είναι κυβέρνηση μειοψηφίας που δανείζεται βουλευτές κατά περίπτωση και για κάθε νομοσχέδιο, ψάχνει δανεικά και δεκανίκια να περάσει μερικές ακόμη εβδομάδες στην εξουσία» όπως σχολίασε ενώ στη συνέχεια εξήγησε πως «άλλοι είναι βουλευτές που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, άλλοι που κυρώνουν την συμφωνία των Πρεσπών και άλλοι βουλευτές που ψηφίζουν τα νομοσχέδια. Τα κυβερνητικά χαρτοφυλάκια γίνονται αντικείμενο συναλλαγής. Η συμπολίτευση έχει σηκώσει σημαία ευκαιρίας. Θα μπορούσε να γίνει και λόγος για βουλευτές σε τιμές ευκαιρίας. Ποτέ άλλοτε η ελληνική πολιτική δεν είχε πέσει τόσο χαμηλά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε πως «ο αναντικατάστατος σύμμαχος κ. Καμμένος» όπως είπε «εκβιάζει δημόσια τον πρωθυπουργό» και μάλιστα διαπίστωσε από το βήμα του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας ότι «οι εκβιασμοί πιάνουν τόπο». Επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση επιχειρεί να κακοποιήσει τον κανονισμό της βουλής και να τον αλλάξει ώστε ο κ. Καμμένος να μη χάσει τα προνόμια του αρχηγού κόμματος».

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβάζοντας τους τόνους αναρωτήθηκε δημόσια «γιατί φοβούνται τόσο πολύ» και διερωτήθηκε δημόσια από το βήμα «πόσο αποτιμάται η σιωπή του κ. Καμμένου για τα ένοχα μυστικά που τον ενώνουν με τον πρωθυπουργό» όπως είπε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «ο κ. Τσίπρας είναι ένας δημόσια εκβιαζόμενος πρωθυπουργός» και συνέχισε λέγοντας πως «όλοι ξέρουν ότι ένας εκβιαστής δεν σταματά ποτέ ότι και αν πάρει. Όλοι ξέρουν ότι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός δεν μπορεί να υπηρετήσει το αξίωμά του και αποτελεί απειλή για τη χώρα» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστρεψε τα βέλη του και προς τον πρόεδρο της Βουλής καθώς διαπίστωσε πως «τα όσα διαδραματίζονται στο κοινοβούλιο είναι απειλή για την κοινοβουλευτική τάξη» όπως είπε τονίζοντας παράλληλα πως «προκαλεί θλίψη ο πρόεδρος της Βουλής γιατί αντί να περιοριστεί με στοιχειώδη αξιοπιστία τα καθήκοντά του αναζητά κλωστή για να μπαλώσει τα ρετάλια με τα οποία είναι φτιαγμένη μια κυβέρνηση κουρελού» όπως είπε για να συμπληρώσει πως «είναι μια κυβέρνηση που δεν καταλαβαίνει ότι σε μια δημοκρατία κανένα κόμμα δεν μπορεί να γίνει καθεστώς» και κατέθεσε τη βεβαιότητα ότι «στις εκλογές που έρχονται η Νέα Δημοκρατία θα σαρώσει τα πρόχειρα διαδικαστικά αναχώματα που έχουν βάλει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ» καθώς όπως είπε «είναι λαθρεπιβάτες ενός κυβερνητικού σχήματος που παραπαίει κι είναι ήδη παρελθόν στη συνείδηση των Ελλήνων».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση για τα φορολογικά μέτρα και την οικονομική πολιτική υποσχόμενος μείωση των φόρων και επικέντρωσε την κριτική του στη συμφωνία των Πρεσπών σημειώνοντας πως «ο ίδιος δεν δίστασε δημόσια αλλά και κατ' ιδίαν να διαφωνήσει με ισχυρούς παράγοντες όπως με την καγκελάριο Μέρκελ, αφού αυτό επέβαλε το εθνικό συμφέρον».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε και από τη Λαμία ότι για τον ίδιο και τη Νέα Δημοκρατία «το θέμα αυτό δεν κλείνει». Μάλιστα προσέθεσε με νόημα πως «ασφαλώς υπάρχουν αρνητικά τετελεσμένα αλλά η εθνική προσπάθεια δεν σταματά». Δεσμεύτηκε και για τη συνέχεια, ιδιαίτερα για την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας πως «θα αξιοποιήσω κάθε νομικό και διπλωματικό μέσο για να αμβλυνθούν οι αρνητικές συνέπειες των Πρεσπών. Και δεν απεμπολώ το δικαίωμα του βέτο σε κάθε κεφάλαιο που θα αφορά την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μιλώντας για τα 35 κεφάλαια που πρέπει να ανοίξουν και να κλείσουν στη ενταξιακή πορεία σημείωσε με νόημα πως «αυτά ούτε θα ανοίξουν ούτε θα κλείσουν ποτέ εάν προηγουμένως δεν ικανοποιηθούν οι θέσεις της Ελλάδας».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που οργανώθηκε στη Λαμία μίλησαν οι πρόεδροι των πέντε νομαρχιακών επιτροπών της ΝΔ από τους πέντε νομούς της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μεταφέροντας το μήνυμα στήριξης στην υποψηφιότητα του Φανή Σπανού που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Μάλιστα στο βήμα ανέβηκε και ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης σκιαγραφώντας όλες τις προσπάθειες του προηγούμενου διαστήματος από τη θέση του Περιφερειάρχη και μαζί τις αγωνίες για την επόμενη μέρα. Στάθηκε ιδιαίτερα στα κυρίαρχα θέματα της Στερεάς Ελλάδας τα οποία όπως είπε θα συνεχίσει στο ίδιο μήκος κύματος να υπηρετεί και ο Φάνης Σπανός από τη θέση του περιφερειάρχη.

Ο Φάνης Σπανός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα μεγάλα θέματα που αφορούν τη Στερεά Ελλάδα είτε αυτά έχουν σχέση με την βιομηχανική συγκέντρωση στα Οινόφυτα είτε με τα έργα υποδομών τα οποία είναι απαραίτητα σε όλους τους νομούς αναφέροντας μία προς μία τις προτεραιότητες. Ο Φάνης Σπανός ζήτησε συγχρόνως την συμπαράσταση των βουλευτών αλλά και του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας καθώς όπως είπε όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν αν δεν υπάρξει η πολιτική στήριξη από μια κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατίας.