Την ανάγκη πολιτικής αλλαγής τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη. Όπως είπε «λύση για την Ελλάδα είναι μια καινούρια κυβέρνηση, με φρέσκια εντολή». Τόνισε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί το θέμα των κόκκινων δανείων.

«Στην πολιτική τα πράγματα δεν έχουν μόνο αριθμητική και μάλιστα αριθμητική "κουρελού". Γίναμε θεατές μιας κατάστασης προσβλητικής και λύση για την Ελλάδα είναι μια καινούρια κυβέρνηση, με φρέσκια εντολή», σημείωσε.

Σε ερώτηση αν θα χρειαστεί ξανά ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απάντησε ότι δεν θέλει να μπει σε συζήτηση κινδυνολογίας, για να προσθέσει ότι είναι «απαραίτητο να αντιμετωπιστούν τα μη βιώσιμα δάνεια τώρα. Το πρόβλημα αφέθηκε να διογκωθεί και δεν ελήφθη υπόψη η πρόταση της ΝΔ».

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ διερωτήθηκε «αν η κυβέρνηση προσέφερε καλύτερη ποιότητα ζωής στους Έλληνες», για να τονίσει: «Η απάντηση είναι ότι οι δείκτες πήγαν προς τα κάτω. Σημασία δεν έχει να κάνεις μια ενδεικτική έξοδο στις αγορές. Δείτε το επιτόκιο με το οποίο δανείζεται η Πορτογαλία».

Για τη συνταγματική αναθεώρηση σημείωσε ότι είναι βασικά τα άρθρα 16 και 24, υπογραμμίζοντας ότι «η επόμενη Βουλή θα αποφασίσει για το περιεχόμενο των άρθρων που θα αναθεωρηθούν».

Σε ερώτηση για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η κ. Σπυράκη είπε ότι «και στα καλύτερα στημένα διαζύγια τα ζευγάρια τα βρίσκουν στη διατροφή. Προετοιμασμένος θεωρώ ότι ήταν ο διάλογος με στίχους».

Για την υποψηφιότητα Μπογδάνου στη ΝΔ είπε ότι είναι θέμα που δεν υπάρχει και πρόσθεσε: «Η ΝΔ ως παράταξη και υπό Κ. Μητσοτάκη επιχειρεί να απευθυνθεί σε όλους τους Έλληνες. Δεν μας ταιριάζει ούτε ο ακραίος λόγος, ούτε εκείνος που δημιουργεί διαχωριστικές γραμμές».