Επίθεση κατά της κυβέρνησης για το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας εξαπολύει το ΚΚΕ, τονίζοντας «το πραγματικό σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ-τραπεζιτών είναι να ξεζουμίσουν εκατοντάδες χιλιάδες υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά».

«Το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ-τραπεζιτών οδηγεί στον εξαναγκασμό των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών σε αποπληρωμή των υπέρογκων δανείων, υπό τον φόβο της έξωσης και του πλειστηριασμού, ακόμα και της πρώτης λαϊκής κατοικίας. Γι' αυτό άλλωστε και οι τραπεζικοί όμιλοι προετοιμάζονται για 100 χιλιάδες πλειστηριασμούς, μεγάλο μέρος των οποίων θα είναι χαμηλής αξίας, θρυμματίζοντας το κυβερνητικό επιχείρημα για τάχα προστασία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων απ' τις τράπεζες». Αυτό αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ, προσθέτοντας πως «το πραγματικό σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ-τραπεζιτών είναι να ξεζουμίσουν εκατοντάδες χιλιάδες υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά, για να αποπληρώσουν το μεγαλύτερο δυνατό μέρος των δανείων που έχουν λάβει, για να αντιμετωπίσουν οι τράπεζες το πρόβλημα που έχουν με τα κόκκινα δάνεια».

«Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος για να τροφοδοτηθεί η καπιταλιστική ανάπτυξη θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι. Η ανάπτυξη που φέρνει το κεφάλαιο είναι ενάντια στα συμφέροντα του λάου. Καλούμε τον λαό μαζικά, αποφασιστικά οργανωμένα, να μην αφήσει κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, να αντιπαλέψει όλα τα αναπτυξιακά σχέδια του κεφαλαίου, να δυναμώσει το ταξικό κίνημα, να ενισχύσει παντού τις δυνάμεις του ΚΚΕ», καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.