«Ο κ. Δραγασάκης άνοιξε το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών διότι, επί 4 χρόνια, εξαιτίας της κυβερνητικής ανικανότητας, ανακολουθίας και αβελτηρίας το ζήτημα των "κόκκινων" δανείων δεν αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά» αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» ο Τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας.

Τάσσεται υπέρ της ανάληψης πρωτοβουλιών αντιμετώπισης του ζητήματος που θα «εδράζονται στη λογική κόστους-οφέλους για τους φορολογούμενους, τους καταθέτες, τους δανειολήπτες και τους μετόχους των πιστωτικών ιδρυμάτων».

Εκτιμά ως «κομβικό» τον ρόλο της οικονομίας στην τελική απόφαση των πολιτών μπροστά στην κάλπη, επισημαίνοντας ότι όλο και περισσότεροι πολίτες απαιτούν «άμεσα και όλο και πιο επιτακτικά πολιτική αλλαγή». «Ώστε η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, χωρίς "μαγικά ραβδάκια", αλλά με στιβαρή ηγεσία, πολιτική βούληση, μετριοπάθεια, σοβαρότητα, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα να υλοποιήσει ένα συνεκτικό και ρεαλιστικό σχέδιο επίτευξης υψηλής και διατηρήσιμης ανάπτυξης, δημιουργίας πολλών και καλών θέσεων απασχόλησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής» προσθέτει.

Ο Χ. Σταϊκούρας είπε ότι το συνεκτικό πρόγραμμα της ΝΔ «θα εφαρμοστεί άμεσα ανεξαρτήτως ύψους πρωτογενών πλεονασμάτων», με την υλοποίησή του να οδηγεί σε υψηλότερους ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης που με τη σειρά τους «θα δημιουργήσουν δημοσιονομικό περιθώριο και θα βελτιώσουν τη βιωσιμότητα του χρέους».

«Και έτσι θα υπάρξει η δυνατότητα για αποκλιμάκωση των δημοσιονομικών στόχων, προσθέτοντας "βαθμούς ελευθερίας" για ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις φόρων» σημειώνει ο Τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ.

Θεωρεί ότι «όσο πιο σύντομα ολοκληρωθεί η προεκλογική περίοδος στην οποία έχουμε ήδη εισέλθει, τόσο το καλύτερο για την Ελλάδα» καθώς «σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας σφαίρας η κυβέρνηση βαθμολογείται "κάτω από τη βάση"», ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «η κυβέρνηση διαθέτει μια υβριδική και ευκαιριακή πλειοψηφία με ανεξάρτητους βουλευτές που εκχωρούν εκ προοιμίου και εν λευκώ τη συνείδησή τους». «Πρόκειται, δυστυχώς, για πρωτοφανή πολιτικό εξευτελισμό και υποβάθμιση του Κοινοβουλίου, που κλονίζουν την αξιοπιστία της πολιτικής και οδηγούν τους πολίτες ακόμα μακρύτερα από αυτήν» καταλήγει στη συνέντευξή του ο Χ. Σταϊκούρας.