«Η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, είμαστε, όμως σε μία κατάσταση η οποία είναι εξαιρετικά εύθραυστη, χρειάζεται μεγάλη προσοχή για το πώς θα εξελιχθεί από εδώ και πέρα η ελληνική οικονομία», δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, βουλευτής Επικρατείας, Θεόδωρος Φορτσάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 fm» σχετικά με την προοπτική της ελληνικής οικονομίας.

Προς τη σωστή κατεύθυνση το διάδοχο πλαίσιο για την προστασία της 1ης κατοικίας

Σε ό,τι αφορά τη νομοθετική πρωτοβουλία για το διάδοχο πλαίσιο του νόμου «Κατσέλη» για την προστασία της κύριας κατοικίας, ο κ.Φορτσάκης επισήμανε: «Εφόσον επιτυγχάνεται η συμφωνία με τις τράπεζες είναι προς τη θετική κατεύθυνση. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το πρόβλημα αυτό δυναμιτίζει τα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας. Πρέπει να το λύσουμε οπωσδήποτε γιατί, διαφορετικά, θα εμπλακούμε σε καταστάσεις αδιέξοδες. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία, επίσης, πως πρέπει να στηρίξουμε τους ανθρώπους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, οικογένεια με πρώτη κατοικία, χωρίς εισοδήματα, για ένα διάστημα πρέπει να βοηθηθεί σημαντικά μέχρι να μπορέσει η οικονομία να πάρει μπρος και να βρουν τις δυνάμεις να αντιμετωπίσουν την κατάστασή τους. Θα είναι ορθό να υπάρξει και μία μέριμνα γι' αυτούς

Θα είναι θετικό για την ελληνική οικονομία να κλείσει το θέμα των «κόκκινων δανείων»

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για το θέμα των «κόκκινων» δανείων, ενόψει της έκθεσής τους για τη δεύτερη μεταμνημονιακή αξιολόγηση, αλλά και του Eurogroup της 11ης Μαρτίου, το οποίο θα αποφασίσει για τη χορήγηση της δόσης από την επιστροφή κερδών ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών του επιτοκιακού κέρδους από ελληνικά ομόλογα, ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ δήλωσε: «Θέλω να ελπίζω ότι θα το καταφέρει αυτό η χώρα. Θα είναι θετικό για την οικονομία μας να κλείσει αυτό το "πακέτο".

Δυστυχώς, η σημερινή κυβέρνηση έχει δείξει ότι δεν έχει τη διάθεση να προχωρήσει στα μέτρα εκείνα τα οποία θα απελευθέρωναν πραγματικά την οικονομία, δηλαδή στις δύο κατευθύνσεις που θεωρώ απαραίτητες: η μία είναι η μείωση των φορολογικών και άλλων ασφαλιστικών βαρών και η δεύτερη είναι η μείωση των γραφειοκρατικών εμποδίων για την πραγμάτωση επενδύσεων. Στα δύο αυτά υπάρχει καθυστέρηση -παράδειγμα χτυπητό είναι όλη αυτή η καθυστέρηση που έχει δημιουργηθεί στις ιδιωτικοποιήσεις. Η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει οποιαδήποτε δυναμική διέθετε στο θέμα αυτό, έχει έλθει η ώρα πλέον να κάνουμε κάτι το διαφορετικό. Ελπίζω ότι θα κλείσουν τα μέτρα τώρα τον Μάρτη, θα είναι θετικό αν κλείσουν τα μέτρα και θα μπει η χώρα σε ένα νέο κεφάλαιο με ένα νέο πρόγραμμα αμέσως μετά τις εκλογές».

Αποδοκιμάζω πλήρως το δημοσίευμα του BBC

Εξάλλου ο κ. Φορτσάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Φορτσάκης είπε ότι αποδοκιμάζει πλήρως το δημοσίευμα του BBC, με ψυχραιμία να δούμε το θέμα και η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει σε αυτό δια της διπλωματικής οδού.