«Αλαζόνα που δεν ζητά συγνώμη», χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας τα όσα είπε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντώνυμα (και όχι συνώνυμα) της λέξης Αλαζών (που προέκυψε από το λαό των Σκυθών) είναι οι λέξεις: μετριόφρων, σεμνός και ταπεινός. Οι...ιδιότητες, δηλαδή, που διακρίνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον αντιπρόεδρό του Άδωνη, τον Βορίδη κλπ. Αλλά, μήπως στην κατηγορία του αλαζόνα ανήκει και ο πρόεδρος της Ν.Δ., που προφανώς ''λησμονεί" ότι κυβέρνησε ο ίδιος και το κόμμα τουκαι πριν τα μνημόνια και κατά τη διάρκειά τους; Τέτοια...αλαζονική, σεμνή και ταπεινή αμνησία;

«Ο Αλέξης Τσίπρας κουνά το δάχτυλο με θράσος, την ώρα που θα όφειλε να ζητήσει επιτέλους μια συγγνώμη για τα δεινά που έφερε στους Έλληνες, και ιδιαίτερα στη μεσαία τάξη και τους πιο αδύναμους.

Θα μείνει μόνος του στον κόσμο της αλαζονείας του. Γιατί οι Έλληνες θα τον τιμωρήσουν, όπως του αξίζει, στις 26 Μαΐου», είναι το σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΝΔ για την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.