«Δεν είναι η γενιά μας μια χαμένη γενιά και δεν θα γίνει μια χαμένη γενιά» σημειώνει ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, σε άρθρο του στην εφημερίδα ΑΥΓΗ, με τίτλο «Οικονομική ανάπτυξη και νέοι».

Ο κ. Ζαχαριάδης επισημαίνει ότι η κυβέρνηση διεκδικεί «με κάθε τρόπο τη στήριξη των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων και των νέων» και συνεχίζει να προωθεί συγκεκριμένες πολιτικές ενίσχυσης της απασχόλησης, με θετικά αποτελέσματα.

Αναφέρεται, ειδικότερα, στη διαρκώς μειούμενη ανεργία των νέων, στην κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, στην ενίσχυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, στη σταδιακή αύξηση των δημόσιων επενδύσεων για την έρευνα, καθώς και στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους νεοεισελθόντες στην αγορά εργασίας.

«Τα παραπάνω μέτρα έχουν στηρίξει και ενισχύσει τους νέους πολίτες που έμειναν πίσω, που δεν έφυγαν από την παρτίδα μας» σημειώνει, προσθέτοντας ότι, παράλληλα, «προσπαθούμε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες έτσι ώστε να βελτιώσουμε και τους μισθούς και την ποιότητα της εργασίας, να ενισχύσουμε και να διευρύνουμε την κοινωνική συνοχή, να αναπαράγουμε και να αναδιανείμουμε τον παραγόμενο πλούτο πιο αποτελεσματικά».

Ο Κ. Ζαχαριάδης τονίζει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι περιοριστούν, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ΕΕ, οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που οδήγησαν στην ανέχεια και την οικονομική εξαθλίωση, προκειμένου να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και των ανθρώπων της, να επιστρέψουν οι νέοι από το εξωτερικό, αλλά και να αναβαθμιστεί η εσωτερική αγορά με το υπάρχον δυναμικό.

«Συνεχίζουμε με την ίδια όρεξη, με πλάνο και μετρήσιμα αποτελέσματα» καταλήγει ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.