Η ΝΔ ανέβασε πριν από λίγο στο λογαριασμό της στο facebook βίντεο με απόσπασμα από ομιλία του Νίκου Παππά στη Βέροια, ασκώντας του παράλληλα δριμεία κριτική για τις αναφορές του στη Μακεδονία και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Αυτό που είπε χθες ο κ. Νίκος Παππάς στην Βέροια είναι όχι μόνον ανήκουστο, αλλά και αποκαλυπτικό του τρόπου που εξ αρχής αντιμετώπισε η κυβέρνηση το Σκοπιανό. Όταν στο μυαλό σου "ξακουστή" ήταν η Μακεδονία των Σκοπίων και αυτή είναι η αφετηρία της διαπραγμάτευσής σου, αναμενόμενο είναι μετά να πανηγυρίζεις, ακόμη και για μια εθνικά επιζήμια συμφωνία, όπως αυτή των Πρεσπών. Παραδίδουμε τον κ. Παππά και το κόμμα του στην κρίση των Ελλήνων», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο εν λόγω βίντεο, που ανήρτησε η ΝΔ στο facebook ο κ. Παππάς φέρεται να λέει τα εξής: «Κι αν η Μακεδονία ήταν ξακουστή πριν από τη συμφωνία των Πρεσπών, θα με συγχωρέσετε που θα σας το πω αλλά ήταν ξακουστή ως Μακεδονία μόνο των γειτόνων μας. Και όταν έλεγε Μακεδονία διεθνώς, εννοούσαμε τη Μακεδονία των γειτόνων μας, τη Μακεδονία που τώρα τη λέμε Βόρεια Μακεδονία».

Στο βίντεο που δημοσίευσε η ΝΔ μετά τη δήλωση του κ. Παππά, ακολουθεί το εξής μήνυμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Σταματήστε να προσβάλλετε τους Έλληνες».