«Όσο κάλπικο ήταν το δίπολο "μνημονιακοί-αντιμνημονιακοί", που έκρυβε τον ταξικό, στρατηγικό κι ευρωενωσιακό χαρακτήρα των μνημονίων, άλλο τόσο κάλπικα είναι τα καινούρια προεκλογικά δίπολα, που πάνε να στήσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ σήμερα, είτε τα ονομάζουν "πρόοδος-συντήρηση" είτε "λαϊκισμός-υπευθυνότητα"», επισημαίνει ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Τα Νέα".

«Η ουσία είναι ότι συμφωνούν στη βασική στρατηγική, στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, στη συμμετοχή της χώρας στη φυλακή της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, στα ματωμένα πλεονάσματα, στις ιδιωτικοποιήσεις, στα "δωράκια" στο μεγάλο κεφάλαιο, στους πλειστηριασμούς, στην εμπορευματοποίηση της παιδείας και της υγείας», προσθέτει ο κ. Κουτσούμπας.

"Γι' αυτό και το πραγματικό δίλημμα σε όλες τις κάλπες είναι ένα: Συνέχιση αυτού του βάρβαρου δρόμου, που τον γνωρίσαμε σε όλες τις εκδοχές ή αντεπίθεση με ένα ισχυρό ΚΚΕ. Οι διαχωριστικές γραμμές είναι κεφάλαιο - εργαζόμενοι, μονοπώλια - λαός, ΕΕ των μονοπωλίων ή Ευρώπη των λαών, του σοσιαλισμού" υπογραμμίζει.

Αναφέρει ότι "βουλευτικές εκλογές θα γίνουν όποτε ο κύριος Τσίπρας εκτιμήσει ότι μπορεί να "πιάσει" καλύτερα το μεταμνημονιακό παραμύθι της "προόδου" που προσπαθεί να στήσει. Αν και η πραγματικότητα είναι αμείλικτη", προσθέτοντας "η επόμενη κυβέρνηση όποια και αν είναι αυτή, θα διαχειριστεί αυτή τη δεδομένη κατάσταση φορτώνοντας νέα βάρη στους εργαζόμενους για να στηριχθούν τα κέρδη των λίγων". "Αυτό που μπορεί να κάνει τη διαφορά είναι ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ στη βουλή, στην Ευρωβουλή, στους Δήμους και τις Περιφέρειες" σημειώνει.

Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι "προκαλεί γέλιο η σκέψη και μόνο ότι θα μπορούσε το ΚΚΕ να συνυπάρξει με τα απομεινάρια της αμαρτωλής παλιάς σοσιαλδημοκρατίας, που τα γυροφέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ" υπογραμμίζοντας, στη συνέχεια, ότι "η άνοδος της ακροδεξιάς και του φασισμού απαιτεί άνοδο της λαϊκής πάλης απέναντι στο σύστημα που τα γεννά και τα συμφέροντα που τα ενισχύουν. Μαχητικό μήνυμα, εντός κι εκτός συνόρων, θα είναι η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, γκρεμίζοντας ο λαός τη ναζιστική-εγκληματική Χρυσή Αυγή από την 3η θέση".

Αναφορικά με την μείωση της ανεργίας, επισημαίνει ότι βάσει επίσημων στοιχείων "η πλειοψηφία των προσλήψεων αφορά θέσεις μερικής απασχόλησης", ενώ ταυτόχρονα "για τους νέους το ποσοστό παραμένει στο 40% και θα ήταν πολύ παραπάνω αν δεν είχαν ξενιτευτεί τόσα παιδιά τα τελευταία χρόνια".

Ως προς τις γεωστρατηγικές κινήσεις της κυβέρνησης σημειώνει ότι αυτή "πατά στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με νέο στοιχείο την πιο ενεργή και άμεση παρέμβαση των ΗΠΑ, ελέω Τσίπρα".

Αναφέρει ότι "βαθαίνει η εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους", ενώ "η γεωστρατηγική "αναβάθμιση" αφορά αποκλειστικά κάποια επιχειρηματικά συμφέροντα και εκείνους, όπως οι ΗΠΑ, που με αφοπλιστικό κυνισμό χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση "μεντεσέ" για τα δικά τους συμφέροντα στην περιοχή".

Ο Δ. Κουτσούμπας τονίζει ότι ο ελληνικός λαός "είναι ήδη σε μεγάλες περιπέτειες" και τα "κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας αμφισβητούνται" αφ ής στιγμής η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ, προσθέτοντας "η αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ, όπως και από την ΕΕ, με ένα λαό κυρίαρχό, δεν είναι εμπόδιο στη σύναψη αμοιβαία επωφελών, ειρηνικών σχέσεων με όλους τους λαούς του κόσμου, αντίθετα είναι προϋπόθεση για αυτό".

Με αφορμή την συνταγματική αναθεώρηση, ανέφερε ότι κοινός στόχος των αστικών κομμάτων είναι "ένα πιο θωρακισμένο πολιτικό σύστημα, ικανό να υλοποιεί την αντιλαϊκή πολιτική", προσθέτει ότι παρά τα περί "προοδευτικών τομών", ο ΣΥΡΙΖΑ "δεν τόλμησε κάν να προχωρήσει υπερώριμους εκσυγχρονισμούς", και σημειώνει ότι "το ΚΚΕ κατέθεσε προτάσεις για την προστασία και διεύρυνση των λαϊκών, δημοκρατικών, κυριαρχικών δικαιωμάτων, που απορρίφθηκαν όμως από τα αστικά κόμματα. Ας βγουν κι από αυτό συμπεράσματα".

Ερωτηθείς για τις καταγγελίες της ΓΣΕΕ κατά του ΠΑΜΕ, απάντησε ότι "η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ, γιατί έτσι μόνο μπορεί να χαρακτηριστούν πλέον αυτές οι δυνάμεις που τόσα χρόνια έχουν κάτσει στον σβέρκο των εργατών, το φυσάει και δεν κρυώνει. Πήγαν να κάνουν ένα συνέδριο-παρωδία, μακριά από τους εργάτες, σε πολυτελές τουριστικό θέρετρο στην Καλαμάτα, με αντιπροσώπους-μαϊμού και ιδιοκτήτες Ανωνύμων Εταιρειών, αλλά οι ζωντανές δυνάμεις του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι που συσπειρώνονται στα ταξικά συνδικάτα, τους χάλασαν τη σούπα, απαιτώντας να πραγματοποιηθεί πραγματικό εργατικό συνέδριο".

Είπε ότι μπροστά σε όλες τις εκλογικές μάχες σημειώνεται συμπαράταξη ευρύτερων δυνάμεων, με το ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι "πρόκειται για τίμιους αγωνιστές που, παρά τις επιμέρους διαφορές, βλέπουν ότι η στάση του ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια ήταν η μόνη συνεπής".

"Για όλους αυτούς, αλλά και για τους χιλιάδες ακόμα εργαζόμενους που έκαναν στο παρελθόν άλλες επιλογές, εμείς έχουμε μια μεγάλη αγκαλιά. Για να ανοίξουμε το δρόμο ώστε ο λαός μας να γίνει πραγματικός νοικοκύρης στον τόπο του" προσθέτει.

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογραμμίζει ότι οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές "έχουν ξεκάθαρο πολιτικό χαρακτήρα" καθώς "οι Δήμοι και οι Περιφέρειες δεν είναι ουδέτεροι χώροι, αλλά αποτελούν το μακρύ χέρι του κράτους".

"Οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες ή θα "παίρνουν πάνω τους" την υλοποίηση αυτής της πολιτικής, ή θα μπαίνουν εμπόδιο, θα είναι μπροστάρηδες στους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού, θα αποτελούν στην πράξη εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση. Αυτό κάνουν και θα κάνουν οι κομμουνιστές Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι που κατεβαίνουν σε όλη την Ελλάδα με τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" προσθέτει.

Ως προς την κριτική ότι "το ΚΚΕ παραπέμπει τα πάντα στην Δευτέρα Σοσιαλιστική Παρουσία", είπε ότι το ΚΚΕ έχει προτάσεις υπέρ του λαού για όλα τα ζητήματα. Έχει καταθέσει δεκάδες σχέδια νόμου και τροπολογίες για να ανακουφιστούν σήμερα οι εργαζόμενοι. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα έχει απορρίψει όλα, με πιο εμβληματική περίπτωση την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ".

"Το ΚΚΕ έχει όμως και πρόταση διεξόδου από αυτό το βάρβαρο σύστημα και αυτό είναι που ενοχλεί πολλούς" πρόσθεσε, τονίζοντας ότι "αυτό που δεν πρόκειται να γίνει ούτε στη Δευτέρα Παρουσία είναι να γίνει φιλολαϊκή η ΕΕ, να συμβιβαστούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών με τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, όπως παραμυθιάζει τον κόσμο ο ΣΥΡΙΖΑ".

"Η ψήφος στο ΚΚΕ θα στείλει πανευρωπαϊκό μήνυμα ελπίδας και αγώνα. Θα σημάνει ότι ο ελληνικός λαός έχει περηφάνια και δεν παραιτείται από τη διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής για αυτόν και τα παιδιά του" καταλήγει στη συνέντευξή του ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Πηγή: ΑΠε-ΜΠΕ