Οι προσεχείς ευρωεκλογές είναι οι σημαντικότερες για το μέλλον της ΕΕ, τονίζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης,σε συνέντευξη του στο ευρωπαϊκό δίκτυο ενημέρωσης «Europost», καλώντας τους πολίτες «να πάνε και να ψηφίσουν μαζικά, για να κάνουν τη διαφορά, υποστηρίζοντας τις δυνάμεις και τις πολιτικές που τους αντιπροσωπεύουν".

Την τελευταία 5ετία, σημειώνει, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τις σημαντικότερες συνέπειες του νεοφιλελευθερισμού και την άνοδο της ακροδεξιάς. Οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν μεταξύ δύο διαφορετικών πολιτικών προτάσεων. Του φιλολαϊκού οικονομικού και πολιτικού μοντέλου που προωθούν οι προοδευτικές δυνάμεις και του σημερινού αδιέξοδου που αναπαράγουν οι συντηρητικές και ακροδεξιές δυνάμεις.

"Να στηρίξουν", προσθέτει, "τις δυνάμεις και τις πολιτικές προσωπικότητες που έχουν αποδείξει ότι ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα των πολλών και έχουν αγωνιστεί για να βελτιώσουν τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, ώστε να δουν καλύτερα αποτελέσματα στην καθημερινή τους ζωή».

Ο Δ. Παπαδημούλης, χαρακτήρισε "μεγάλη πρόκληση" τον στόχο των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων "να γίνουν πιο ελκυστικές" και να στοχεύσουν στη δημιουργία νέων συμμαχιών με τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής ατζέντας, σαν «αυτό ακριβώς που κάνουμε με τη ‘Προοδευτική Συμμαχία’ στο ΕΚ τα τελευταία χρόνια», τόνισε ο ίδιος.