«Η Βόρεια Μακεδονία για πρώτη φορά και με επίσημο τρόπο δίνει προβάδισμα στη συνεργασία της με ελληνικές επιχειρήσεις και αναγνωρίζει τη χώρα μας και ιδιαίτερα την ελληνική Μακεδονία -από όπου προέρχεται η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων επιχειρηματιών- ως την πρωτεύουσα δύναμη της περιοχής» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο τομέας Εξωτερικής Πολιτικής και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ποταμιού για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Σκόπια.

«Επίσης η επίσημη ανάληψη εκ μέρους των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων της επιτήρησης του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας αποδεικνύει ότι η χώρα μας έκανε την σωστή επιλογή επιλύοντας ένα πρόβλημα δεκαετιών, ένα πρόβλημα που απομάκρυνε και έσπρωχνε τους γείτονες μας στην αγκαλιά της Τουρκίας» προσθέτει.

Η ανακοίνωση του Ποταμιού καταλήγει σημειώνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας ξέχασε στην επίσκεψή του στα Σκόπια τον έως χθες συγκυβερνήτη του κ. Καμμένο ο οποίος θα έστελνε μια ίλη τεθωρακισμένων να καθαρίσουν τα Σκόπια σε είκοσι λεπτά. Δυστυχώς για τη χώρα η εθνικολαϊκιστική ρητορεία δεν έχει εξαφανιστεί -μαζί με τον κ. Καμμένο- αλλά έχει βρει καταφύγιο σε τμήματα της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, δυνάμεις που θέλουν να λέγονται ευρωπαϊκές» υπογραμμίζει το Ποτάμι.