Για ανοησίες της Νέας Δημοκρατίας που την γελοιοποιούν σε διεθνές επίπεδο κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, κριτικάροντας τον τρόπο με τον οποίο το κόμμα της αξιωματικές αντιπολίτευσης χειρίστηκε τις δηλώσεις Βέμπερ για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «η ΝΔ δεν δίστασε να λογοκρίνει τις δηλώσεις που έκανε ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, Μ. Βέμπερ υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, εκφράζοντας ο ίδιος τη στάση του ΕΛΚ, στο οποίο και ανήκει η αξιωματική αντιπολίτευση».  

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «στο 'ενημερωτικό σημείωμα' της ΝΔ από την επίσκεψη στη Νεμέα, 'κόπηκε' η δήλωσή του ότι 'η Ευρώπη καλωσορίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών'!» και καταλήγει: «Εάν η ΝΔ έχει φτάσει στο σημείο να λογοκρίνει ακόμα και τον Βέμπερ, καταλαβαίνουμε πόσο απομονωμένη είναι η ίδια πανευρωπαϊκά. Και βέβαια, με τέτοιες ανοησίες, γελοιοποιείται ακόμα μια φορά στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης». 

Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισυνάπτεται επίσης ο σύνδεσμος με το ενημερωτικό σημείωμα της ΝΔ: https://nd.gr/enimerotiko-simeioma-apo-tin-episkepsi-k-k-mitsotaki-kai-m-vemper-sti-nemea